BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObaçay’ın tamamı Ülker’in oluyor----

Obaçay’ın tamamı Ülker’in oluyor

Obaçay’ın tamamı Ülker’in oluyor
27 Temmuz 2014 - 14:20 www.finansgundem.com

Turkcell ile görüşmelerini bitiren Ülker, yeniden gıdaya döndü. Şirket, Obaçay'ın tamamını devralıyor

Turkcell'e 1.6 milyar dolarlık finansman için haftalardır görüşen Ülker ailesi , rotasını yeniden gıdaya çevirdi. Yıldız Holding, Türkiye çay pazarının en büyük oyuncularından Obaçay'ın tamamını devralıyor. Sabah'ın haberine göre 2010'da Alman devi Laurens Spethmann Holding ile birlikte Obaçay'ı bünyesinde bulunduran Milford-Yıldız Gıda adlı bir ortaklık kuran Ülker, artık markanın tek hakimi olacak. Ülker, Alman şirketten yüzde 71'lik hisseyi satın alıyor. 1989'da kurulan ve Ülker'in yüzde 29'luk hissesi bulunan Obaçay'ın son açıklanan verilere göre 10 bin ton çay üretim kapasitesi bulunuyor.
 
3 TESİSİ VAR 
Yaklaşık yüzde 10'luk pazar payı bulunan firmanın Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir fabrikası, Akyazı'da ise depolama ve paketleme tesisi bulunuyor. Firmanın ayrıca Trabzon'da da depolama ve harmanlama tesisi var. Yıldız Holding'in şirkettekihisselerini aldığı 1907 yılında kurulan Laurens Spethmann Holding ise geçen yılı 495 milyon euroluk ciroyla kapattı. 2 bine yakın çalışanı bulunan Alman şirketin Rusya, Fransa ve Avusturya'da da çay tesisi bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)