BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in önemli uygulaması başlıyor----

Merkez'in önemli uygulaması başlıyor

Merkez'in önemli uygulaması başlıyor
05 Mayıs 2015 - 09:36 www.finansgundem.com

TCMB'nin bankaların dolar karşılığında tutulan zorunlu karşılıklarına, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödemesi bugün başlıyor

Merkez Bankası bugünden itibaren dolar olarak tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödemeye başlıyor.

Merkez Bankası'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmesi uygulamasına başlanacaktır.
 
1. Uygulama 5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren başlayacaktır.

2. Uygulanacak Faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa koşulları çerçevesinde günlük olarak belirlenecektir.

3. Belirlenen oran saat 9.30’da Anadolu Ajansı DV008 ve Reuters CBTB sayfalarında ilan edilecektir. 5 Mayıs 2015 günü için gecelik faiz oranı yıllık yüzde 0,12 olacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur" denilmişti.

TCMB Başkanı Başçı Erdem Başçı, perşembe günü düzenlenen yılın ikinci enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda “ Sistemin genel sağlığını garanti altına alacak tedbirler önemli. Yabancı vade zorunlu karşılıklara faiz ödemeyi düşünebiliriz. Finansal istikrarı güçlendirecek yönde tedbirlere önümüzdeki haftaya başlayabiliriz. Hafta sonu duyuru yapabiliriz" demişti.

Başçı ayrıca, TL zorunlu karşılıklara ödenen faizin de şu anda çok düşük olduğunu, burada daha fazla artırım yapabileceklerini söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)