Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den nasıl bir hamle bekleniyor---

Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor

1 / 4
Merkez'den nasıl bir hamle bekleniyor
17 Kasım 2012 - 11:04 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimi gelebileceği mesajının ardından 20 Kasım'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı daha da önem kazandı.
Piyasada ağırlıklı görüş Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında indirim yapacağı yönünde:
Akbank Başekonomisti Fatma Melek Faiz koridorunda indirim olabilir
Akbank Başekonomisti Fatma Melek, MB'nin enflasyon raporunda belirtilen sermaye akımlarının devamının, makro finansal riskleri besleyebileceğini öngördüğünü ayrıca TL'nin aşırı değerlenme sınırına yaklaştığını da belirttiğini kaydederek, "Burada da MB'nin duruşu net, döviz kuru denge seviyesi için reel efektif döviz kuru takip edilecek" dedi.
Ekim'de 117 seviyesinde olan kurun 120-125 seviyesine çıktığı takdirde kısa vadeli faizlere -politika faizi ve alt koridor- TL'deki değer kazancını yumuşatmak için indirim geleceğini ifade eden Melek, şunları kaydetti:
"Reel efektif döviz kuru 130'un üzerine çıkarsa MB daha güçlü politika tepkisi verecek. Amaç, kısa vadeli sermaye akımlarını caydırmak. MB, cari açığın halihazırdaki yüzde 7 seviyesinin ve OVP'de öngörülen seviyelerin üzerine çıkarak bozulmasını ve ekonomideki dengelenme sürecinin yavaşlamasını engellemeyi amaçlıyor."
Diğer taraftan gıda fiyatlarındaki olumlu seyir ile birlikte enflasyonun yıl sonunda yüzde 7'ye hatta biraz altına inebileceğine dikkati çeken Melek, "MB, iç talepteki ılımlı seyir ve dış talepte zayıflama ile birlikte enflasyonist baskıların az olduğuna işaret ediyor" dedi. Melek, "Dolayısıyla büyümeyi desteklemek ve TL'deki değerlenme baskısını önlemek için, MB'den faiz koridorunun üst bandında ve alt bandında ölçülü faiz indirimleri gelebilir" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster