BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez faizi indirmemekte haklı----

Merkez faizi indirmemekte haklı

Merkez faizi indirmemekte haklı
28 Kasım 2014 - 06:24 www.finansgundem.com

MIT Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu, Türkiye'nin büyümeyi yapay yollardan yaratmaya çalıştığını belirtti

MIT Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu, katıldığı yayında sorularını yanıtladı. Acemoğlu şunları söyledi:

"Petrol fiyatlarındaki düşme Türkiye için çok iyi bir gelişme. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle Moody's'in görünüme ilişkin kararında bir değişiklik olmaz. Moody's'in Türkiye hakkında kaygıları var, bunlar devam edecek. Kısa dönemde büyük bir değişiklik beklemiyorum. Orta vadede Moody's'ten negatif bir haber gelebilir. Cari açıkta iyileşme olmaması ve belirsizliğin devam etmesi durumunda.

TÜRKİYE KENDİNİ İYİLEŞTİRMEYİ BIRAKTI

Türkiye yapısal olarak kendini iyileştirmeyi bıraktı. Türkiye ekonomisinde belirsizlikler artmamalı. Türkiye'nin potansiyeli yüzde 3'ün çok üzerinde büyümek olmalı.

SADECE ABD TÜRKİYE'Yİ NEGATİF ETKİLER

Eğer bir tek ABD faiz politikasını değiştirirse bu Türkiye'yi negatif etkiler. Draghi para politikasını daha gevşek hale getirirse bu kez Türkiye'ye etki pozitif olur. ABD'den gelen negatif etkiyi sıfırlar.

MB FAİZ İNDİRMEMEKTE HAKLI

Merkez Bankası faiz indirmemekte haklı. Sıfır reel Faiz çok zararlı bir şey. MB çok daha önceden faizleri yükseltmeliydi. Türkiye yapısal reformları yapmadığı için üretkenlik yaratamıyor. Türkiye büyümeyi yapay yollardan yaratmaya çalışıyor. Bu da devlet harcaması ve para politikasını gevşek tutmak. Bence bu yanlış. Kısa vadede olur ama uzun vadede daha zararlı olur."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)