BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası sert tedbirler alır mı?----

Merkez Bankası sert tedbirler alır mı?

Merkez Bankası sert tedbirler alır mı?
05 Mayıs 2015 - 11:43 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, "TCMB'nin Haziran seçimlerine kadar sert politika tedbirleri alması muhtemel değil" dedi

TÜİK'in dün açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, rakamların bir kez daha hayal kırıklığı yarattığını, gıda ve enerji fiyatlarındaki artış ile kurdaki zayıflığın yansımalarının çekirdek fiyatlar üzerinde de etkili olduğunu görüldüğünü belirtti.

Bu yıl içinde gıda fiyatlarında bir normalleşme öngördüklerini ancak buna rağmen yüzde 7 olan yıl sonu enflasyon tahminleri için riskin yukarı yönlü olduğunu ifade eden Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyondaki bu yükselişe karşı bir tedbir almasını beklemediklerini de vurguladı.

Goldman Sachs raporunda, "TCMB'nin politika seçeneklerin politik baskı ile sınırlanmış olmaya devam ediyor ve Banka'nın Haziran 2015genel seçimlerinden önce sert politika tedbirleri alması muhtemel değil"ifadelerine yer verdi.

Türk Lirası'nda değer kaybının devam edeceğini belirten Goldman Sachs, ABD Doları/Türk Lirası için 3, 6, 12 aylık tahminlerini 2,80, 2,90ve 3,20 olarak belirlediğini, 2016 sonunda ise kuru 3,40 olarak tahmin ettiğini vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)