BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası faiz mi artıracak?----

Merkez Bankası faiz mi artıracak?

Merkez Bankası faiz mi artıracak?
04 Mart 2015 - 13:10 www.finansgundem.com

Yükselen dolar kurunu kontrol altına alamayan Merkez Bankası, faiz artırım silahını kullanabilir

Merkez Bankası'nın enflasyon açıklamasının ardından dolar 2.5500'ı görerek tarihi rekorunu kırdı. Hürriyet'ten Uğur Gürses piyasalarda bugünkü gelişmeleri değerlendirdi. İşte Gürses’in o değerlendirmeleri:

Merkez’in gıda fiyatlarını işaret etmesi ve çekirdek enflasyondaki düşüşü göstermesi piyasada ‘bu koşullarda faizin düşürülmesi mümkün değil ama merkez herhalde faizi düşürecek’ beklentisi oluşturuyor bu da kuru yukarı doğru itiyor. Piyasanın inanmadığı bir faiz indirimi kurlar üzerinde her zaman baskı yaratır. Bu yüzden de genel algı dünden beri merkez bankası kurdan dolayı oynaklığı tüfe artışını bir kenara bırakıp çekirdek enflasyona bakacak.

ÇEKİRDEK BAHANESİ

Piyasa çekirdek enflasyonu bahane ederek Merkez’in faiz indireceğini düşünüyor. İstifa söylentileri devam ediyor. Asla sona ermedi. Özellikle Babacan’ın da Beştepe’den işin içine katılmış olması önemli.

FAİZ BİLE ARTIRABİLİR

Sepet bazında bakarsak geçen sene 28 Ocak’ta Merkez’i Faiz artırımına iten kur seviyesine yaklaşıyoruz. Bundan sonra potansiyel olarak faizi 3-4 puan artırma olasılığı da artıyor. Kur artışını dizginleyemeyip sert bir faiz artırımı olasılığı önümüzdeki orta vadede artıyor. Faiz enstrümanını kullanmadan yapacağı müdahaleler etkisiz kalacaktır. Ne kadar döviz satışı artırırsan artırsın piyasa onu emecektir.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faiz Lobisi04 Mart 2015 15:40

    Kimse bu faiz lobisi çıkarılsın ortaya!!! Gezi'den beri faiz lobisini açıklanacak kim olduğunu, gereken yapılacaktı bunlara güya.. Boş hurafelerinizle piyasayı yediniz bitirdiniz!!!

  • GÜR-SES04 Mart 2015 13:20

    faiz lobisinin gür-sesi olmaya devam ediyor...