BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMade in İstanbul tekstil sektörünü coşturacak----

Made in İstanbul tekstil sektörünü coşturacak

Made in İstanbul tekstil sektörünü coşturacak
30 Ekim 2014 - 14:56 www.finansgundem.com

Filmleri, müziği, yeme-içme kültürü, modası ve renkleriyle milyonları etkileyen İstanbul markası sektörlerin itici gücü haline geliyor

Avrupa başta olmak üzere, Türk cumhuriyetleri, Afrika, Ortadoğu ve Rusya Federasyonu içinde yükselen Türk Malı trendine şimdi de İstanbul algısı ekleniyor. Filmleri, müziği, yeme içme kültürü ile birlikte modası ve renkleriyle birlikte milyonlarca kişiyi etkileyen İstanbul markası çok sayıda sektörün itici gücü haline geliyor. Made in İstanbul konsepti içerisinde Türk modası, mevcut Avrupa pazarlardaki yerini korurken kendine yeni pazarların da kapısını aralayacak.

DÜNYA KENTİ ALGISI PAZARLARI ZORLUYOR

Made in İstanbul algısının Türk dizilerinin yoğun olarak izlendiği ülkelerde hızla yayıldığını söyleyen Patika Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Didem Cılga, yeni pazarlardan oldukça umutlu. Çok sayıda sektörün Made in İstanbul konseptiyle, büyüyen dünya pazarlarında eşik atlayabileceğini söyleyen Didem Cılga, “İstanbul markası yeni kuşak müşterilerin kalbini fethediyor, kalıcı ve etkili bir pazar ortaya çıkarıyor. İhracatçı kuruluşlar bu fırsatı iyi değerlendirmeli' diye konuştu.

İSTANBUL MARKASI TEKSTİLE YENİ KAPI AÇACAK

Dünya abiye, gelinlik ve damatlık modasını İstanbul’a taşıyan uluslararası bir organizasyon olan ve bu yıl ikincisi düzenlenecek Fashionist Fuarı’nda, Made in İstanbul markasını daha yoğun kullanacaklarını söyleyen Didem Cılga, “İstanbul sadece bir figür olmaktan çoktan çıktı. İstanbul artık bir dünya şehri… Dünyanın en çok bilinen markalarından biri haline geldi. Bu marka, şehrin tarzını tekstilde de dünyaya sunmalı. Renkleri, mimarisi ve yaşam tarzını heyecan verici bulan muhteşem bir hayran kitlesi olan İstanbul, Türkiye'nin en büyük markası olabilir' dedi.

Fashionist 2014 kapsamında, Made in İstanbul konseptine Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği'nin (OTİAD) de destek verdiğini söyleyen Cılga şunları söyledi: "Bu destek çok önemli. Tekstil sektörünün bu öncülüğü diğer ihracat kalemlerini, sektörlerini de olumlu etkileyecektir. Made in İstanbul düşüncesine sanat çevreleri, siyasiler ve yerel yönetimler de destek vermelidir. Made in İstanbul Türkiye'nin yeni kuşak ihracatçı profiline çok büyük katma değer sağlayacaktır."

İLK TANITIM HEDEFİNDE HANGİ ÜLKELER VAR?

Fransa, İtalya ve İngiltere'de modaya yön veren Paris, Milano, Londra başta olmak üzere ABD, Kanada ve Latin Amerika ülkeleri Brezilya ve Arjantin, Balkan ülkeleri, Yunanistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Rusya Federasyonu,Türk Cumhuriyetleri,Güney Kore, Japonya, Lübnan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Afrika ülkeleri.

OTİAD'ın, tekstil sektörünü Türkiye'de olduğu gibi modanın kalbi ülkelerde de başarıyla temsil ettiğini söyleyen Didem Cılga "21 Kasım'da başlayacak olan Fashionist 2014, sektörün moda ve tasarım alanında geldiği noktayı sergilemesi açısından son derece önemli bir organizasyon olacaktır" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)