BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel ekonomi için büyük endişe----

Küresel ekonomi için büyük endişe

Küresel ekonomi için büyük endişe
08 Şubat 2016 - 07:42 www.finansgundem.com

Küresel ekonominin 2008’in ardından yeni bir resesyon sürecine gireceği beklentileri arttı

Dünya ekonomisinin geleceğine yönelik endişeler artıyor. Çin ve ABD’den gelen endişe verici verilerin ardından dünya borsalarında yaşanan sert düşüşler küresel ekonominin 2008’in ardından yeni bir resesyon sürecine gireceği beklentilerini artırdı. ABD’li bankacılık devlerinden Citi’nin stratejisti Jonathan Stubbs, küresel çapta peş peşe gelen olumsuz haberlerin ekonomileri baskı altına aldığına işaret ederek, “Dünya ölümcül bir girdaba kapılmak üzere” dedi. Stubbs güçlü dolar, ucuz petrol, cılız küresel ticaret, azalan likidite, nakit sıkıntısı çekmeye başlayan gelişen ülkeler ve genel olarak yavaşlayan küresel büyümenin çok tehlikeli bir karışım olduğuna işaret ederek, “Ölümcül girdap kimsenin tercih edeceği bir durum değil. Normal şartlarda oluşması engellenmelidir” dedi. ABD Doları 2015 yılında pek çok para birimine kıyasla yüzde 20 değer kazandı.

RUSYA VE BREZİLYA EKONOMİSİ ZORDA

Aynı dönemde petrol fiyatlarında yaşanan düşüş yüzde 70’i aştı. Küresel büyüme yüzde 3.4 oldu. ABD’nin son dönemdeki istihdam verilerinin beklenenin altında gelmesi ise ülke ekonomisinin yavaşlamakta olduğu yönünde değerlendirildi. Uluslararası Para Fonu (IMF) 2016 küresel büyüme beklentisini yüzde 3.6 olarak açıkladı. Ancak bu rakama ulaşmanın şartı Brezilya ve Rusya başta olmak üzere bir dizi gelişmekte olan ülke ekonomilerinin yeniden düzelmesi olarak gösteriliyor. Veriler bu ülkelerin yıl boyunca çok daha kötüye gitme ihtimaline işaret ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)