BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz Putin'in elini güçlendiriyor----

Kriz Putin'in elini güçlendiriyor

Kriz Putin'in elini güçlendiriyor
15 Nisan 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin kırılgan toparlanmasına ilişkin endişeleri, Rusya'ya yaptırımlar konusunda ABD-AB ortaklığının elini zayıflatıyor

AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna'daki artan gerginlik karşısında yaptırımları genişletme kararı alarak, Moskova yönetimini müdahil olmaması konusunda uyarsa da, ABD'nin yaptırım kararlılığının yanında zayıf kaldı. ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı, genellikle kırılgan ekonomik toparlanmayı tehdit edebileği endişesiyle daha güçlü önlemler almaya çekinen Avrupa Birliği'nin isteksizliğiyle gölgelendi.

Obama yönetimi dün, finansal ve enerji gibi Rus ekonomisinde belirli sektörleri hedef alacağı tahmin edilen yaptırımları genişletmeye hazır olduğunu söylese de, AB, varlıkları dondurulan ve seyayat yasakları getirilen kişiler listesini genişletmekle yetindi. 

ABD yetkilileri, Rus ekonomisini sıkıştırmanın, Rusya-Ukrayna gerilimine karşı AB ve ABD tarafından atılabilecek en gerçekçi silah olduğunu düşünüyor. Öte yandan Auerbach Grayson & Co.'nun gelişmekte olan Avrupa hisse satışlalrı başkan yardımcısı Simon Mandel'e göre AVrupa'nın desteği olmadan, ABD'nin yaptırımları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedeflerini çok fazla etkilemeyecek.

ABD ve Rusya arasındaki ticaret bağının çok güçlü olmadığına dikkat çeken Mandeş, "ABD'den çıkacak yaptırım kararları Çin hükümeti ya da AB tarafından da desteklenmedikçe, Rus hükümeti üzerinde çok etkili olmayacak" dedi.

AB Dışişleri bakanları toplandı

Lüksemburg'da toplanan AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç yönetimine yakın dört ismi daha mal varlıklarını dondurarak vize yasağına dahil etti.

Yolsuzluk ve usulsüzlük yapmakla suçlanan Ukraynalı yetkililerin isimleri açıklanmadı.

AB, Ukrayna Hazinesi’nin soyulan kaynaklarının yeni yönetime iadesi hedefiyle bugüne dek Yanukoviç ve bazı bakanları dahil 18 Ukraynalı yetkilinin mal varlıklarını dondurmuştu.

Dışişleri bakanları, Ukrayna'nın doğusundaki gerginliğin artması nedeniyle Rusya'ya yaptırımları da genişletme kararı alırken, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, mal varlıkları dondurulacak ve vize yasağı getirilecek isimler üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de yaptırımlar listesinin genişletileceğini doğrulayarak, "AB, prensipte bu listeyi genişletme kararı aldı. Şimdi listeye eklenecek isimler üzerinde hızlı ve önemli bir çalışma yürütülecek" dedi.

AB, Kırım'ın tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanması nedeniyle 31 Rus yetkilinin mal varlıklarını dondurmuş ve vize yasağına tabi tutulmalarını kararlaştırmıştı.

Ortak deklarasyonunda, ülkenin doğusundaki silahlı grupların faaliyetleri kınandı ve Rusya'ya, komşusunun birliğini, egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tanıdığını ve son günlerdeki "hukuksuz eylemleri" reddettiğini açıklaması çağrısı yapıldı.

Dışişleri bakanları,  Rusya'dan, Ukrayna'daki askerlerini geri çekmesini talep etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)