BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKritik Fed toplantısı başlıyor----

Kritik Fed toplantısı başlıyor

Kritik Fed toplantısı başlıyor
16 Eylül 2014 - 07:58 www.finansgundem.com

Fed'in bundan sonraki yol haritasını belirleyecek piyasaların merakla beklediği Açık Piyasa Komitesi toplantısı bugün başlıyor

Piyasaların merakla beklediği 2 günlük ABD Merkez Bankası Fed’in Açık Piyasa Komitesi Toplantısı bugün başlıyor. Fed’in yol haritasından sapmayarak aylık varlık alımlarını 10 milyar dolar daha indirmesi ve 15 milyar dolara çekmesi bekleniyor. Öte yandan Capital Economics, Nomura ve JPMorgan gibi finans kuruluşları, Fed Başkanı Yellen'ın faiz artırım takvimine dair söylemini yüzde 50 olasılıkla değiştireceğini öngördü. İngiliz banka Barclays ifadede en ufak bir şahinleşmenin bile dolara alım getireceği yorumunda bulundu.

PİYASALARI SALLADI

Geçen hafta, Fed’in sözlü yönlendirmede tonunu değiştireceği ve “uzun bir süre faizlerin düşük kalacağı” ifadesini açıklamadan çıkarabileceği spekülasyonları küresel borsalar ve para birimlerinde satış getirdi. Uzmanlar, bu söylemin çıkarılmasının, Fed’den faiz artışı için geri sayımın başlayacağına işaret ettiğine dikkat çekti.

DETAY BEKLENİYOR

Finansal danışmanlık şirketi IG’nin stratejistlerinden Stan Shamu, “Parasal genişleme tamamen bitmeye yaklaşırken, Fed’in çıkış stratejisine yönelik daha fazla detay vermesi bekleniyor ve şüphesiz faize yönelik tartışmalar devam edecek” dedi. Gelişen piyasalar 2013’te parasal genişlemenin kesileceği açıklamasıyla başlayan büyük satış dalgasını benzer bir dalga yaratabilecek olası sıkılaştırma hamlesini yakından takip ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)