BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKredi faizleri ne zaman iner?----

Kredi faizleri ne zaman iner?

Kredi faizleri ne zaman iner?
16 Mart 2015 - 15:22 www.finansgundem.com

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, MB'nin faiz indirme eğiliminde olduğunu bunun da bankaların kredi faizlerine birkaç aya yansıyacağını söyledi

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde CNBC-e'ye son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Leblebici, kurdaki artışla ilgili olarak "Bence ağırlıklı yurtdışından kaynaklanıyor. Hareketin büyük kısmı Euro'nun değer kaybedip doların değer kazanmasından. Bize has değil. Diğer gelişmekte olan ülkelerde de oluyor. Bir süre sonra bu işin normalize olacağını bekliyorum" dedi. Eski bir hazineci olarak hiç kur tahmini yapmadığını söyleyen Leblebici, doların ne kadar sonra normalize olacağını kestirmenin ise zor olduğunu kaydetti. Ancak Leblebici, euro dolar paritesinde trendin biraz daha aşağıya doğru olduğunu ekledi.
 
MB FAİZ İNDİRİM EĞİLİMİNDE

 
TEB Genel Müdürü, TCMB'nin faiz indirim eğiliminde olduğunu kaydetti. Leblebici, "Bendeki veri setiyle MB'nin elindeki veri seti aynı değil. Eğer diğer ülkelere hızlı faiz artıracaksa MB'nin daha yavaş davranması gerekir, onlar hızlı indirecekse daha hızlı davranmalı. Aslında baktığınızda MB da onu söylüyor. Kadameli olarak Faiz indirimine gitme trendi devam ediyor. Bu ileriki dönemde de olacaktır. Türkiye'de yatırım ortamının sürekliliği açısından bunun olması gerekiyor" şeklinde konuştu. Leblebici, banka kredi faizlerinin de inme eğiliminde olduğunu, birkaç ay sonra faizlerin indiğinin görüleceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)