BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKoalisyon olursa piyasa nasıl etkilenir----

Koalisyon olursa piyasa nasıl etkilenir

Koalisyon olursa piyasa nasıl etkilenir
27 Mayıs 2015 - 11:34 www.finansgundem.com

Citigroup şef stratejisti Luis Costa, siyasi riske bağlı olarak, sepet kurun 2.87 seviyesine çıkabileceğini kaydetti

Türkiye'de seçimlerin ardından bir koalisyon hükümeti kurulma ihtimali, bu yılın en büyük ayı piyasasının yeniden canlanmasına neden oluyor.

Üç farklı kamuoyu araştırmasının iktidardaki Ak Parti'nin gelecek ay yapılacak olan parlamento seçimlerinde ülkeyi tek başına yönetmek için yeterli oyu alamayabileceğini işaret etti. Buna bağlı olarak, 2015 yılında önemli para birimleri arasında en fazla kayıp yaşayan para olan Türk Lirası kayıplarını genişletti ve Türk tahvil faizleri ise, gelişen piyasa tahvilleri arasındaki en keskin yükselişini daha da ilerletti.

Londra'da Citigroup Inc.'nin Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika baş stratejisti Luis Costa, "Türk varlıklarını etkileyebilecek çok fazla ses olabilir," dedi ve "AKP bir koalisyon içinde ülkeyi yönetmekte pek rahat olmayacak" görüşünü savunaral liranın dolar ve euro karşısında satılması tavsiyesinde bulundu.

Türk Lirası 15 Nisan'dan bu yana gösterdiği en büyük dört günlük düşüşünü durdurdu ve bugün TSİ 10:00'da dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 2.6364 seviyesine geldi. Lira bu ay, dolardaki küresel düşüşün etkisi ile beş haftanın zirvesine çıkmıştı.

Costa, siyasi riske bağlı olarak, sepet kurun 2.87 seviyesine çıkabileceğini kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)