BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKasap Döner’den yeni yatırım İki Satır----

Kasap Döner’den yeni yatırım İki Satır

Kasap Döner’den yeni yatırım İki Satır
22 Ekim 2014 - 15:40 www.finansgundem.com

Global Restoran Yatırımları dönerdeki başarıyı “İki Satır” ile ızgara ette tekrarlamayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM
 
Geleneksel Türk lezzeti döneri, Kasap Döner ile organize perakende sektörüne taşıyan Global Restoran Yatırımları, ızgara et alanındaki boşluğu da “İki Satır” adını verdikleri yeni zincir restoranlarıyla doldurmayı hedefliyor.
 
2014 yılını toplam 30 restoran ve 50 milyon TL ciro ile kapatacak olan Global Restoran Yatırımları, ilk “İki Satır” restoranını Kasım başında Acıbadem’de açacak. Yılsonu itibarıyla Bursa Kent Meydanı ve Bağdat Caddesi’nde açılacak olan “İki Satır”ın, İstanbul’un tüm marka caddelerinde olması hedefleniyor. Üç restoranın toplam maliyeti yaklaşık 3 milyonTL olacak. 
 
Kasap Döner restoranlarında günde 10 bin kişiyi ağırlayan Global Restoran Yatırımları A.Ş., restoran başına 1 milyon TL’lik yatırımla “İki Satır” konseptini hayata geçiriyor.  Global, “İki Satır” ile Türk damak tadına uygun ızgara seçenekleri, fiyat politikası ve farklılaşmış konseptte restoranlarıyla geniş bir tüketici kitlesini kucaklayacak. “İki Satır”ın ilk restoranı Kasım’da Acıbadem’de açılacak, yılsonuna kadar ise Bursa Kent Meydanı ve Bağdat Caddesi açılışları da gerçekleşecek.
 
“HALKA ARZI ŞU ANDA DÜŞÜNMÜYORUZ”
 
Global Restoran Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş Finansgundem.com’a yaptığı açıklamada “Kasap Döner’de bu zamana kadar franchising verdik. Ama bundan sonra çok özel istisnalar  olmazsa franchising vermeyeceğiz. İki Satır için de bu dediğim geçerli. Ama Köylü Güzeli tamamen franchising sistemi üzerinden yürüyecek. “Halka arz olacak mısınız?” sorunuza gelince; Şu anda planlarımızda yok. Ama 4-5 sene sonra gündemimize alacağız” dedi.

GLOBAL RESTORAN 4 SENEDE 3 MARKA YARATTI
 

Global Restoran Yatırımları, ev dışı tüketim pazarını her lezzeti ayrı ayrı taçlandıran, tüketiciyi yediğinden son derece memnun edecek markalarla buluşturmak vizyonuyla hareket ediyor. Şirket, 2010 yılında 1946 yılında kurulan Sarıtaş Et’in bir yatırımı olarak pazara girdi ve Kasap Döner, Köylü Güzeli, İki Satır markalarını yarattı.
 
Bugün 22 mağazası bulunan Global Restoran Yatırımları’nın 2014 yılsonu hedefi 30 mağaza olarak öngörülüyor. Global’in 2015 yılı hedefi ise 50 mağazaya ulaşmak.
 
Ayrıca Global’in 2015 yılına dair bir başka hedefi ise Kasap Döner ile Amerika pazarına girmek. Amerika’da kişi başına düşen yıllık et tüketimi 109 kg bu anlamda potansiyeli yüksek bir pazar olarak yerini alıyor.
 
KASAP DÖNER 20 MARKA İÇİNDE 5. SIRADA
 
Target Group Index (TGI) Türkiye İlkbahar 2014 sonuçlarına göre Kasap Döner, tercih edilirlikte 20 marka içinde yüzde 8 pay ile 5. sırada yer alıyor. Söz konusu araştırma Türkiye çapında 19 il, 12 ilçeyi kapsayacak şekilde, 40.000 kişiyi temsil ediyor.
 
DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE EV DIŞI TÜKETİM PAZARI
 
Dünyada ev dışı tüketim pazarının büyüklüğü 3 trilyon dolar iken Türkiye’de bu veri 16 milyar dolar olarak gerçekleşiyor. 2020 yılında ise Türkiye pazarının büyüklüğü 40 milyar dolara ulaşacak. Ev dışı tüketim sektörünün %60’nı ise gıda oluşturuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)