BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan'dan 'zor yıl' uyarısı!----

JP Morgan'dan 'zor yıl' uyarısı!

JP Morgan'dan 'zor yıl' uyarısı!
02 Aralık 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

JPMorgan, gelişen piyasalarda satış dalgasında en kötünün geride kalmış olabileceğini, ancak altın günlerin yakın olmadığını söyledi

Gelişen ülke sabit getirili menkul kıymetleri için hazırlanan endeksler arasında en fazla takip edilenine sahip JPMorgan Chase & Co.'ya göre, gelişen piyasa varlıklarındaki satış dalgasında en kötü dönem geride kalmış olabilir, ancak altın günlere dönüş zor görünüyor.

New York merkezli banka, dolkal para cinsinden tahvillerin, son üç yılda yüzde 25 düşmesinin ardından, 2016 yılında yüzde 3.7 değer kzanabileceği tahmininde bulundu. Gelişen piyasaların dolar bazında sattıkları tahviller ise, JPMorgan'a göre, gelecek yıl yüzde 1 ila yüzde 3 kazandıracak.

Luis Oganes başkanlığındaki JPMorgan stratejistleri, bugün hazırladıkları bilgilendirme notunda, "Gelişen piyasalar 2016 yılında temel güçlüklerle karşı karşıya kalmaya devam edecek ve gelişen piyasa sabit getirili menkul kıymetleri gelecek yıl düşük seviyede tek basamalı rakamlarda getiri sağlayacak," dedi ve "Gelecek yıl büyüme görünümü biraz daha güçlü oalcak, ancak halen potansiyelin altında kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Yıllar süren düşük performansına rdından artan sayıda stratejist gelişen piyasalar konusunda daha fazla düşüş beklentisine girerken, az sayıda stratejist, dolardaki güçlenme ve Çin'deki yavaşlamadan dolayı, varlıkların gözalıcı bir alım durumunu temsil ettiğini düşünüyor. UBS AG, gelişen piyasa hisse senetlerinde gelecek yıl yüzde 3 getiri bekliyor. Bu piyasalar, 2012 yılına kadarki 10 yıllık dönemde her yıl ortalama yüzde 20'nin üzerinde getiri sağlamışrı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)