Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

1 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

Genel seçim havasında geçen yerel seçimler tamamlandı. Piyasalarda seçim öncesinde başlayan ralli seçim sonrasında hız kesse de olumlu hava devam ediyor. Ancak bu olumlu havanın kalıcı olup olmadığı tartışma konusu. Dünyada şimdilik rüzgar, gelişen piyasalardan yana esiyor. Ancak yurt içinde Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kritik öneme sahip. Aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinin genel müdürleri de yeni dengelerin oluşup oluşmadığı konusunda konsensüs sağlayamıyor. Ancak konsensüs sağlanan konu şu: Trade amaçlı işlemler bu bahar döneminde öne çıkacak. Portföyler ağırlıklı olarak TL faizde, özellikle de mevduatta tutulmalı. Risk alabilenler, maksimum yüzde 40 seviyelerine kadar hisse tutabilir. Şirketin bilanço gücüne dikkat edilerek alınacak Özel Sektör Tahvilleri de getiri açısından cazip bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Bir seçim süreci daha tamamlandı. Piyasalar çıkan seçim sonuçlarını değerlendirerek yeni beklentiler üzerine stratejiler belirliyor. Yerel seçim sonuçlarının kısa vadede piyasaları olumlu etkilediği görülüyor. ABD Merkez Bankası (FED)  Başkanı Janet Yellen’in genişleyici para politikasının devamını öngören yorumları ile gelişen piyasalar lehine bir iyimserlik oluştu. Böylece carry trade pozisyonlarının geri dönüşü BİST-100’deki olumlu havayı destekledi. Kısa vadede olumlu hava ile birlikte endeks seçim öncesindeki hafta başlattığı yukarı hareketini devam ettirdi. Dolar kuru 2.12’lere, gösterge faiz ise 10,5 seviyelerine geldi. Altın 1.300 dolar/onsun altına indi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster