BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİstanbul İslami finansın merkezi olmalıdır----

İstanbul İslami finansın merkezi olmalıdır

İstanbul İslami finansın merkezi olmalıdır
27 Kasım 2014 - 13:02 www.finansgundem.com

IBF Başkanı Erol Yarar ,18. Uluslararası İş Forumu IBF'in nihai bildirisimi açıkladı

15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen  18. Uluslararası İş Forumu IBF'in nihai bildirisi, MÜSİAD Genel Başkanı  Nail Olpak ve IBF Başkanı Erol Yarar tarafından açıklandı.

IBF oturumuna 30 ülkeden temsilcilerin katıldığını belirten IBF Başkanı Erol Yarar, 1995 yılında Pakistan'ın Lahor kentinde başlayan toplantıların 1996'dan bu yana düzenli olarak İstanbul'da yapıldığını söyledi. IBF'de İslam ülkelerinin ekonomik sorunlarını iş adamı gözlüyle masaya yatırdıklarını dile getiren Yarar, toplantılarda finansal konuların ve bu konudaki uluslar arası uygulamaların değerlendirildiğini söyledi.
 
İstanbul da New York ve Londra gibi olmalı
 
Yarar, İslam ülkelerinin tıpkı Londra ve New York gibi kendi  finans merkezlerini oluşturması gerektiğini belirterek, bu konuda İstanbul'a işaret etti. Yarar, "İstanbul, İslami finansın merkezi olmalıdır"  dedi. Uluslararası İş Forumu yoluyla bunu duyurmak istediklerini dile getiren Erol Yarar, "Türkiye bu önceliği kimseye kaptırmasın" dedi. 
 
İslami finans pazarı 2 trilyon dolar
 
Uluslar arası İş Forumu'nun nihai bildirisini açıklayan Erol Yarar, İslami Finans endüstrisinin geçtiğimiz yıl yüzde 18,6'lık büyüme hızı kaydettiğini ve aktif büyüklüğünün küresel çapta İngiltere, Güney Afrika, Hong Kong ve Singapur gibi Müslüman olmayan ülkeler de dahil olmak üzere 2 trilyon dolara ulaştığını ifade etti.
 
Helal gıda sektörü gelişmeli

 
Bildiride helal gıda sektörüne de değinen Erol Yarar, bu sektörün dünyada çok hızlı geliştiğine dikkat çekti. Yarar, 10-15 yıl içinde helal sertifikası olmayan firmanın satış yapamayacağını belirterek, başta multi-milyar dolarlık helal sektörü olmak üzere İslami finans sektörü ve reel ekonomi arasında daha büyük bir bağın olması gerektiğini dile getirdi.
 
Erol Yarar'ın açıkladığı bildiride IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kurumlarına da değinildi. Bu kurumların, ülkelerin genel menfaatlerine hizmet etmekten ziyade kendi çıkarları doğrultusunda faaliyet gösterdiklerini, böylece adil bir iktisadi gelişme ve kalkınmanın önünde engel teşkil ettiklerini vurgulandı.
 
Toplantıda konuşan Nail Olpak ise MÜSİAD fuarının bu yıl sınırlarına dayandığını söyledi. Daha önceki fuara göre yüzde 2,5'luk bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Olpak, bir dahaki fuar için hedeflerinin yüzde 5 olması halinde sığacakları bir fuar alanı bulamayacaklarını belirtti. Olpak, "yepyeni bir fuar alanına ve yepyeni bir fuar konseptine ihtiyaç var" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)