BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİrlandalılardan 1.2 milyar euroluk ziyaret----

İrlandalılardan 1.2 milyar euroluk ziyaret

İrlandalılardan 1.2 milyar euroluk ziyaret
22 Ekim 2014 - 16:27 www.finansgundem.com

İrlanda ticaret heyeti, İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD öncülüğünde 20-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret etti

İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD ve beraberindeki ticaret heyeti, ticareti geliştirmek ve Türkiye ile İrlanda arasında iş fırsatları yaratmak amacıyla Ankara ve İstanbul’a 20-23 Ekim 2014 tarihleri arasında bir ziyarette bulundu. Bakan ve ticaret heyeti temsilcileri, Türkiye’deki şirketlerin yöneticileriyle İstanbul’da bir araya geldiler ve Ankara’da çeşitli bakanlıklarda resmi toplantılar gerçekleştirdiler.
 
Ankara’daki İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle İrlandalı girişimcilerin dünya pazarlarındaki büyüme ve gelişiminden sorumlu İrlanda Devlet Ajansı Enterprise Ireland tarafından organize edilen ziyarete 30 İrlandalı şirket katıldı. Telekomünikasyon, havacılık ve mühendislik başta olmak üzere farklı sektörlerin temsil edildiği heyette yer alan Adaptive Mobile, Daon, Botany Weaving, Combilift ve Fexco gibi şirketler mevcut ve yeni Türk müşterilerle buluştular. Bu ilişkilerin gelecekte pazardaki büyümenin temelini oluşturması bekleniyor.
 
İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD Türkiye ziyaretinin öneminin altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye’ye İrlanda’dan yapılan ihracat son yıllarda giderek artıyor. Bu rakam 2013 yılında 465 milyon Euro’nun üzerindeydi. İrlanda ve Türkiye arasındaki karşılıklı satın alma ve hizmet ticareti toplamda yaklaşık 1,2 milyar Euro seviyesinde bulunuyor. Bu, bizi iki ülke arasındaki bağları güçlendirmeye teşvik eden gerçekten etkileyici bir rakam. Ayrıca İrlanda gibi Türkiye de dinamik bir ekonomiye sahip ve doğrudan yabancı yatırımların dikkatini çekme konusunda oldukça istekli. İrlanda ve Türkiye arasındaki bu tür ekonomik benzerlikler, işbirliği içindeki ülkelerimiz ve şirketlerimize daha çok fayda sağlayan gerçek bir güç olarak öne çıkıyor.”
 
“Ülkelerimizin ortak özelliklerinden biri de yenilikçilik odaklı olmamız. İrlanda Ankara’daki TIM İnovasyon Haftası’na Davetli Ortak olarak katıldı. Bu, tüm sektörlere yönelik olarak inovasyonun geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi anlamında işbirliğine devam etme yönündeki karşılıklı arzumuzu ortaya koyuyor.”
 
 
İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash TD: “Türkiye’nin 2023 yılında ilk on ülke arasında olma vizyonunu takdir ediyoruz.”
 
Nash, Enterprise Ireland’ın İstanbul’da ofis açmasının Türk ve İrlanda iş dünyası arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi: “Ülkelerimiz arasındaki büyüyen ekonomik bağlantıları göstermek için Enterprise Ireland bu yıl İstanbul ofisini açtı. İrlanda, 40 yılı aşkın bir sürede baskın tarımdan yüksek teknolojili ekonomiye dönüşen açık dinamik bir ekonomiye sahip küçük bir ülkedir. Bu yolculukta birçok şey öğrendik ve bu yıl için %5’lik bir büyüme öngörüyoruz. Türk ekonomisinin son on yıllık başarısını baktığımızda, ülkenin geleceğe yönelik güçlü bir büyüme potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin 2023 yılında ilk on ülke arasında olma vizyonunu takdir ediyoruz. İnanıyorum ki o zamana kadar Türkiye ile karşılıklı ticaretimizi üçe katlamış olacağız.”
 
Enterprise Ireland Türkiye Müdürü Jonathan Ryan şunları söyledi: “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Enterprise Ireland, İrlanda ve Türkiye’deki şirketler arasında bağlantı ve dostluk yaratmak için çok yoğun bir çaba gösterdi. Çabalarımızı taçlandırmak için bu sene İstanbul’daki yeni ofisimizi açtık. İrlanda ve Türkiye ortak bir ekonomik vizyonu paylaştığı için daha yakın ticari ilişkiler inşa etmek ve birbirimizden daha fazla şey öğrenmek her iki ülke için de önemli faydalar sağlayacaktır. Enterprise İrlanda olarak, şirketlerimizi Türkiye’deki iş ilişkileri ve faaliyetlerini artırmaya teşvik ediyoruz.”
 
Euro bölgesinde 2012 ve 2013’de görülen ekonomik krizlerden çıkan ilk AB ülkesi olan İrlanda, ihracat yapan şirketlerindeki güçlü istihdamın öncülüğünde, ihracatta rekor büyüme kaydetti. Ülke Facebook, Twitter, Yahoo, Pfizer, Microsoft ve daha birçok önde gelen uluslararası şirketin Avrupa’daki başlıca lokasyonu olarak tanınıyor. Enterprise Ireland, bu zengin manzaranın da yardımıyla, müşterisi olan şirketlerin yönetim becerilerini geliştiriyor ve bir kısmı ticaret heyetinde de yer alan İrlandalı yenilikçi şirketleri dünya çapında büyütüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)