BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİhracat rekortmeni şirket iflas etti----

İhracat rekortmeni şirket iflas etti

İhracat rekortmeni şirket iflas etti
06 Temmuz 2015 - 10:38 www.finansgundem.com

2000’li yılların efsane şirketi GİSAD’da, 3 yıl süren dava sonucu tasfiye süreci başladı

GİSAD, 2000'li yıllarda ihracatta bir efsaneydi. 2000 yılında hazır giyim sanayicilerinin ihracatına aracılık etmek üzere kurulan şirket, 75 milyon dolarla başladığı ihracatını 2007'de 2.4 milyar dolara çıkararak rekor kırmıştı. 2000’li yıllar boyunca ihracatı 1 milyar doların altına düşmeyen GİSAD'da hazır giyim sektöründe marka olan birçok kuruluş ortaktı. İşlerin iyi gittiği zamanlarda GİSAD'ın 200 ortağı ve 800'e yakın üyesi vardı.
 
İLK YARA KDV’YLE GELDİ


GİSAD'ın en parlak günlerinde 'patron' olarak ortada görünen kişi ise profesyonellikten patronluğa yükselen İbrahim Özdoğan'dı. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Özdoğan, girişimci kişiliğiyle faktoringden telekomünikasyona kadar birçok farklı işlere şirket ortaklarını yönlendirmişti. Tekstildeki KDV indiriminin yüzde 18'den yüzde 8'e çekilmesiyle GİSAD'da işler ilk yarasını aldı. Ardından İhracatın finansmanında kullanılmak üzere Morgan Stanley'den 100 milyon euro kredi kullanıldı. Her şey yolunda giderken global kriz patlak verdi. Amerika ve ingiltere'deki bütün finans şirketleri gibi Morgan Stanley de zorlanmaya başladı ve GİSAD'daki krediyi geri çağırdı. Ve bu gelişmeler GİSAD'ın sonunu hazırladı.

YÖNETİCİLER SESSİZ

Birçok ortak ayrılırken, başta İbrahim Özdoğan olmak üzere birçok yönetici sessizliğe büründü. Özdoğan şirketin yönetim kurulu başkanlığını bıraktı. Para dergisinden Rahime Baş Uçar'ın haberine  göre, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 21 Mayıs 2015 tarihinde yapılan duruşmada GİSAD'ın iflasına karar verdi. Böylece 2012'den beri devam eden dava sonuçlanmış oldu. Bu kararla birlikte şirketin tasfiye süreci başladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)