BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs petrolde yükseliş bekliyor----

Goldman Sachs petrolde yükseliş bekliyor

Goldman Sachs petrolde yükseliş bekliyor
17 Ekim 2014 - 13:32 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Group Inc. petroldeki satış dalgasını doğrulayacak kadar büyük bir arz fazlası olmaması nedeniyle düşüşün aşırı olduğunu belirtiyor

Goldman Sachs Group Inc., satış dalgasını doğrulayacak kadar büyük bir arz fazlası olmadığını belirterek petrolün ayı piyasasına düşmesinin aşırı olduğu açıklamasında bulundu.

Emtia araştırmaları müdürü Jeffrey Currie de dahil olmak üzere analistler, Sachs’ın petrol fiyatlarının aşırı ve hızlı düşmesinin ardından fiyatlarla ilgili kısa vadede yapıcı bir tutum sergilediğini ifade ediyor. Küresel arz fazlası spekülasyonları petrolü aşağı çekerken, ileri ay vadeli petrol kontratlarının zayıf seyretmesi nedeniyle depolama için hiçbir teşvik bulunmuyor. Bankaya göre stokların tükenmesi ile bu durumun kısa vadede sıkıntı yaratma potansiyeli bulunuyor.

Analistler, “Arz fazlası varlığı ortada değil, sadece beklentilerde varlığı sürdürüyor. Fiyatlar düşmeyi sürdürdükçe yakın dönem dengeleri sıkılaşmaya başlayacak” açıklamasında bulundular.

Petrol, ABD’de üretimin 30 yılın en yüksek seviyesine çıkması ve küresel talebin zayıfladığı işaretleri ile gerileme kaydediyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) en büyük üreticilerinin bu duruma fiyatlarda indirim yaparak cevap vermeleri üretimi düşürmektense pazar payı için rekabet edecekleri spekülasyonlarını alevlendi. OPEC’in 12 üyesi dünya arzının yüzde 40’a yakınını sağlıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)