BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs Merkez'den indirim bekliyor----

Goldman Sachs Merkez'den indirim bekliyor

Goldman Sachs Merkez'den indirim bekliyor
23 Ekim 2014 - 10:57 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin 2015'de faizi 125 baz puan indirmesini bekliyor

Petrol fiyatlarında son aylarda görülen keskin düşüşün Türkiye'nin dış ticaret rakamlarının iyileşmesine yardım ettiğini ve bunun cari işlemler dengesi üzerinde baskının hafiflemesine yol açtığını belirten Goldman Sachs, petrol fiyatlarında düşüşün ekonomide güçlü bir dezenflasyonist etki yapmasının da beklendiğini ifade etti.

Petrol fiyatlarının 85 dolar/varil civarında istikrar kazanması halinde Türkiye'de enflasyonun 2015 yılı ortalarında yüzde 6,0-6,5 aralığına doğru kesin bir düşüş yaşayacağını öngören Goldman Sachs, kurların istikrar kazanması, gıda fiyatlarında normalleşmenin de dezenflasyonist trendi güçlendireceğini vurguladı.

TCMB'nin güçlü dezenflasyon beklemeye devam ettiğini ve kura deste olmak için sıkı TL likiditesi güçlendireceğini öngören Goldman Sachs, bu ihtiyalı politika duruşunun büyük olasılıkla önümüzdeki aylarda devam edeceğini, ancak TCMB'nin er ya da geç faiz indirimine gideceğini savundu. Enflasyon görünümü ve beklentilerin 2015 yılının ilk yarısında iyileşmesi ile TCMB'nin faiz indirimlerine yöneleceğini tahmin eden Goldman Sachs, 2015 içinde faizin 125 baz puan indirerek yüzde 7 seviyesine çekeceğini öngördüklerini vurguladı.

Dezenflasyon ve iyileşen cari işlemler dengesinin TL üzerindeki baskının hafifletilmesine de yardım edeceğini tahmin eden Goldman Sancns, ABD Doları/Türk Lirası için 3 ve 6 ay vadeli tahminlerini 2,30 ve 2,35 olarak revize etti. Ancak Goldman Sachs TL'de zayıflığı
6-12 aylık dönemde devam etmesini beklediğini ifade ederek 12 aylık tahminini 2,55 olarak korudu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)