BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFon yöneticileri ne öneriyor?----

Fon yöneticileri ne öneriyor?

Fon yöneticileri ne öneriyor?
07 Ekim 2015 - 13:07 www.finansgundem.com

TKYD’nin anketine göre, fon yöneticileri son çeyrekte ağırlıklı hisse senedini tercih ediyor, en fazla izlenecek veri ise döviz kuru olacak

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinin katılımıyla yapılan ankete göre, fon yöneticileri son çeyrek için ağırlıklı olarak hisse senedine yatırımı tercih ederken, uzun vadeli tahvile yatırımı önerenler ikinci sırada yer aldı.

Kurumsal Yatırımcı Dergisi'nin anketine göre, yılın son çeyreğinde yatırım kararlarında siyasi gelişmeler ve ABD Merkez Bankası faiz artırım beklentileri belirleyici olacak. Ankete göre katılımcıların yüzde 36'sı son çeyrekte hisse senedi yatırımını, yüzde 29'u uzun vadeli tahvili, yüzde 14'ü eurobondu önerirken, kısa vadeli bono/repo, altın ve euro/dolar yatırım tercihleri yüzde 7'şer olarak belirlendi. Anket 22 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. TKYD'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre kurumsal olarak 14 üyesi bulunuyor.

DÖVİZ KURU SON ÇEYREK İÇİN ÖNE ÇIKTI

Katılımcıların yüzde 72'si döviz kurunu, yüzde 14'ü enflasyonu ve yine yüzde 14'ü ise büyümeyi izleyeceğini belirtti. Açıklamada bir önceki çeyrekte döviz kurunu izleyeceklerini belirtenlerin oranının yüzde 37 düzeyinde kaldığı ve buna göre önemli bir artış kaydedildiğine dikkat çekildi.

Açıklamaya göre üçüncü çeyrekte fon yöneticilerinin borsada en iyi performans beklediği sektörlerin başında gelen bankacılık, son çeyrek için de tercih sırasında yerini korudu.

Katılımcıların yarıdan fazlası ankette bankacılık sektörüne son çeyrek için favori sektörleri arasında yer verdi. Daha sonra havayolu-ulaştırma sektörü ve sırasıyla perakende, gıda ve savunma sektörleri tercih listelerinde en fazla yer bulan sektörler oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)