BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch, Venezuela'nın kredi notunu düşürdü----

Fitch, Venezuela'nın kredi notunu düşürdü

Fitch, Venezuela'nın kredi notunu düşürdü
19 Aralık 2014 - 01:56 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, petrol fiyatlarındaki düşüşün makroekonomik istikrarsızlığı artırdığı gerekçesiyle Venezuela'nın kredi notunu 'B'den 'CCC'ye düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Venezuela'nın kredi notunu düşen petrol fiyatlarının makroekonomik istikrarsızlığı artırdığı gerekçesiyle "B"den "CCC"ye düşürdü. 

Fitch Ratings'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Venezuela'nın kredi notunun "B"den "CCC"ye indirildiği belirtildi. Karara gerekçe olarak, petrol ihracatçısı ülkedeki makroekonomik istikrarsızlığın, fiyatların son yılların en düşük seviyesine gerilemesiyle derinleşmesi gösterildi.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Venezuela'nın ödemeler dengesine yönelik baskıları artırdığı kaydedilen açıklamada, petrolden elde ettiği kazancın ülkenin toplam kamu gelirlerinin yüzde 50'sine tekabül ettiği ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, Venezuela'nın düşük uluslararası rezervleri ve sınırlı dış finansman kaynaklarının, petrol fiyatlarındaki dalgalanmadan kaynaklanan şoklara karşı alınabilecek tedbirleri kısıtladığı savunuldu. 

Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi durumda ülkenin dış finansman pozisyonu ve döviz rezervlerinin daha çok zarar göreceği öngörüsünde bulunulan açıklamada, bu durumun siyasi atmosferi de tehdit edebileceği öne sürüldü.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)