BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed sabırlı olmayı sürdürecek----

Fed sabırlı olmayı sürdürecek

Fed sabırlı olmayı sürdürecek
28 Ocak 2015 - 21:05 www.finansgundem.com

Fed faizlerde değişikliğe gitmezken, açıklamasında faiz artışı konusunda sabırlı olacağı ifadesini yineledi

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımı konusunda sabırlı olacağına yönelik taahhüdünü koruyarak politika faizini değiştirmedi. 

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün sona eren Ocak ayı toplantısının sonuç bildirisi yayımlandı. Bildiride, ABD ekonomisinin geçen yıl Aralık ayında gerçekleştirilen son FOMC toplantısından bu yana sağlıklı bir hızda büyüdüğü ve Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda "sabırlı" olacağı ifade edildi. 

İşgücü piyasasının güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileşmeye devam ettiği belirtilen bildiride, piyasadaki atıl kapasitenin azalmayı sürdürdüğü görüşüne de yer verildi. Ayrıca hanehalkı harcamalarında ılımlı artış gözlendiği ve düşen enerji fiyatlarının tüketicilerin alım gücünü arttırdığı belirtildi. 

Konut sektöründeki toparlanmanın zayıf şekilde sürdüğü aktarılan bildiride, gerileyen enerji fiyatlarının enflasyona olan etkisinin "geçici" olarak nitelendirilmesi dikkati çekti. Enflasyonun son aylarda enerji fiyatlarındaki gerileme nedeniyle Fed'in hedefinin daha da altına düştüğü kaydedilen bildiride, şu ifadeler yer aldı: 

"Komite, kısa vadede daha da düşmesi beklenen enflasyonun işgücü piyasasındaki iyileşme ve enerji fiyatlarının geçici etkisinin kaybolmasıyla orta vadede yüzde 2 hedefine yaklaşacağını öngörüyor. Enflasyonu yakından izleyeceğiz."

FOMC'nin Faiz artırımında "sabırlı" olmaya yönelik kararın oy birliğiyle alındığı bildiride, Fed'in tam istihdam ve fiyat istikrarına yönelik desteğinin süreceği ve Komitenin gelecek verileri her zamanki gibi dikkatle izleyeceği kaydedildi.

FOMC bu toplantısında ekonomik beklentilere ilişkin herhangi bir güncelleme yapmazken, Komite'nin bir sonraki toplantısı 17-18 Mart'ta gerçekleştirilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)