BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Mart'ta faiz artışını rafa mı kaldırdı----

Fed Mart'ta faiz artışını rafa mı kaldırdı

Fed Mart'ta faiz artışını rafa mı kaldırdı
10 Şubat 2016 - 20:09 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen'in açıklamalarını yorumlayan uzmanlar Mart'ta faiz artırımının büyük oranda masadan kalktığını belirtiyor

Fed Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarını Bloomberg HT'ye değerlendiren uzmanlara göre Mart'ta faiz artışı büyük oranda masadan kalkmış durumda..

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen Janet Yellen'in konuşma metninde piyasalardaki beklentilere paralel açıklamalar yaptığını ve Mart'ta faiz artış ihtimalinin masadan kalktığını söyledi. 

Çekçen "Çin'deki oynaklık, düşen petrol fiyatlarının ABD'nin enflasyon hedeflemesindeki engeli gibi piyasaların bildiği riskler vurgulandı. Yellen özellikle yuan kaynaklı Çin oynaklığının aslında Çin'de kesin yavaşlamaya tekabül etmediğini vurguladı, ABD büyümesiyle ilgili çok karamsar tablo çizmedi..Olumlu mesajlar vermesi önemliydi, ancak Mart'ta Faiz artırım ihtimali hemen hemen masadan kalmış durumda, verileri takip etmeye devam edeceğiz" dedi. 

A1 Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş "Yellen makro verilerdeki bozulmanın farkında..Yellen bugünkü mesajlarıyla 'Mart'ta zaten faiz artışını düşünmüyorduk, faiz artışı masada ama verilerin gidişatına göre karar vereceğiz, biz bu yıl faiz artırımı gerçekleştireceğiz, fakat Çin ve Avrupa'da yaşanan sürecin de farkındayız' mesajını veriyor" yorumunu yaptı. 

Venbey Yatırım'dan Barış Ürkün de Yellen'in konuşma metninde çok farklı açıklamalar olmadığını belirterek "Çin ve petroldeki gelişmelere atıfta bulunarak etkilerinden bahsetti. Piyasanın ilk aşamada verdiği tepki de çok sert olmadı" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)