BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed başkanları kafaları karıştırdı----

Fed başkanları kafaları karıştırdı

Fed başkanları kafaları karıştırdı
29 Mayıs 2015 - 09:24 www.finansgundem.com

Amerikan Merkez Bankası (Fed) başkanlarından ABD ekonomisi ve faiz artırım sürecine ilişkin şahin ve güvercin açıklamalar geldi

Güvercin açıklamalaryla bilinen Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota Fed'in faiz politikası hakkında yine güvercin açıklamalarda bulundu.

Montana'da konuşan Kocherlakota, faizleri bu yıl yükseltmenin hata olacağını söyledi. Kocherlakota, faizleri artırmaları halinde istihdamı ve enflasyonu destekleme fırsatını kaçırmış olacaklarını savundu.  

''ABD düşük büyüme normaline girecek''

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin yavaş bir şekilde toparlandığını fakat daha düşük büyümenin gerçekleşeceği "yeni bir normale" gireceğini belirtti.

Dünya ekonomisinin de yavaşladığına dikkatleri çeken Williams, bunun da piyasaların uzun vadede faiz oranlarının tarihi seviyelerden düşük olması ihtimaline alışması gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde de görev yapan Williams, The Straits Times yayın kuruluşuna verdiği röportajında işsizlik ve enflasyon seviyelerinin yavaşça Fed'in hedeflerine doğru gittiğini söyleyerek yıl sonunda Faiz oranlarının gerçekleşebileceğine işaret etti.

'Faiz artışı bu yıl başlamalı'

Fed St. Louis Başkanı James Bullard ise, "Ekonominin beklenmedik bir şekilde yavaşladığına yönelik bir gösterge olmadığı sürece normalleşmeyi istiyorum" dedi. Bullard, ABD basınına verdiği mülakatta, Fed'in faiz artışına bu yıl içinde başlamasından yana olduğunu kaydetti. İstihdam sektörünün iyileşmeye devam ettiğini belirten James Bullard, "Aslında kısa süre içinde istihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşmış olacağız" değerlendirmesi yaptı. Bullard, faiz artırımına Haziran ayında başlama olasılığının düşük olduğuna vurgu yaparak, “Piyasaların faiz artışının daha sonra başlayacağına yönelik beklentisi yerinde, çünkü ekonomik veriler son dönemde zayıftı” ifadelerini kullandı.

Fed'in faiz artışı için gereğinden fazla beklemesinin ciddi riskleri de beraberinde getireceğin dile getiren Bullard, bu risklerin arasında ABD ekonomisi için yıkıcı olan varlık balonlarının da yer aldığı uyarısında bulundu. Fed'in "şahinleri" arasında yer alan James Bullard, bununla birlikte faiz artırım kararı için ilk çeyrek büyüme verisinin başta göründüğü kadar zayıf olmadığının teyit edilmesine ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)