BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımına iki büyük engel----

Faiz artırımına iki büyük engel

Faiz artırımına iki büyük engel
18 Kasım 2014 - 19:28 www.finansgundem.com

İstihdamda Fed'in ideal gördüğü seviyeye yaklaşılırken enflasyonun hedefin altında kalmaya devam etmesi merkez bankasının kararını zorlaştırıyor

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen ve diğer yetkililer faiz artışı kararına yaklaşmışken, iki farklı göstergenin çelişen tablolar çizmeleri işleri karıştırıyor.

Bloomberg'ün bu ay düzenlediği anketteki tahmin medyanı, Haziran 2015 itibariyle işsizlik oranının Fed'in 'tam istihdam' diye nitelediği yüzde 5.2 ila yüzde 5.5 seviyesine çok yakın olacağını öngörüyor. Buna karşılık Fed'in önem verdiği enflasyon endeksinin yüzde 1.4'ten yukarı çıkması beklenmiyor.

Bloomberg'ün 12-14 Kasım tarihlerinde yaptığı ankete katılan 50 ekonomistten 27'si, yüzde 5.5 veya daha düşük seviyelerdeki işsizliğin Fed'i 2015 ortasında sıkılaşmaya sevk edeceğini belirtti. Geri kalan 23 ekonomist ise enflasyonun yüzde 2 hedefinin altında kalmasının bu durumu geciktireceğini ifade ettiler.

New York merkezli Renaissance Macro Research'teki baş ABD ekonomisti Neil Dutta "İstihdam Fed'in politikasını belirleyen en önemli unsur. Ben daha erken faiz artışı olacağını düşünüyorum" yorumlarını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)