BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımı sınırlı ve kademeli olacak----

Faiz artırımı sınırlı ve kademeli olacak

Faiz artırımı sınırlı ve kademeli olacak
25 Kasım 2014 - 14:45 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, faiz artırımının sınırlı ve kademeli olacağını söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, İngiltere parlamentosunda yaptığı konuşmada, bir sonraki politika hareketinin faiz artırımı olacağını söyledi.

Carney'in yanında bugün, politika yapıcılarından Jon Cunliffe ve Kristen Forbes de parlamenterlere açıklamalarda bulundu.

Carney, faiz artırımlarının sınırlı ve kademeli olacağını bir kez daha vurgularken, "Mutlak bir şekilde açık olmak istiyorum; tartışmalar politikaımızın sıkılaştırılmasının hızı, zamanlaması ve derecesi üzerindeydi. İlave teşvikler sağlama ihtiyacı duyabileceğimiz bir duruma ilişjkin seçenekler konusunda bir tartışma yoktu" dedi.

Cunlife, konuşmasında, enflasyonun aşağı yönde sürpriz yapabileceğini, ancak tahminlerin deflasyon içermediğini belirtti.

Forbes ise, önümüzdeki birkaç aylık dönemde dış faktörlerin güçlü olması ve enflasyonu düşük tutması gerektiğini belirtti.

İçeriden kaynaklanan enflasyona yönelik göstergelerin de düşük olduğunu ve bunun enflasyonu şimdilik baskı altında tutması gerektiğini belirten Forbes, "Üretlerin artması ile birlikte, içeriden kaynaklanan bu enflasyon göstergelerinin yukarı yönde kıpırdamasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)