BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımı altın rallisine engel mi?----

Faiz artırımı altın rallisine engel mi?

Faiz artırımı altın rallisine engel mi?
31 Mart 2015 - 10:17 www.finansgundem.com

Standard Chartered Plc ve Bank of America Corp.’a göre altın 2015’te Fed’in faizleri artırmasına rağmen yükseliş gösterebilir

Standard Chartered Plc ve Bank of America Corp.’a göre altın 2015’te Fed’in faizleri artırmasına rağmen üst üste gösterdiği iki yıllık kaybı sonlandırarak yükseliş gösterebilir.

Standard Chartered’ın Pazartesi günü yayımladığı rapora göre, yatırımcıların ilk faiz artırımın ardından borçlanma maliyetlerindeki yükselişlerin kademeli olacağı iddiasında bulunması ile spot altın son çeyrekte ons başına 1,320 dolardan işlem görecek. Bank of America analisti Michael Widmer, faiz artırımlarının yavaş bir hızda gerçekleşeceğini belirterek kıymetli metalin bu yılın son üç aylık döneminde ortalama olarak 1,300 dolar seviyesinde seyredeceği tahmininde bulundu.

Altın, yatırımcıların exchange-traded fonlardaki (ETF) varlıklarını düşürmeleri ve doların ABD politikasının sıkılaşacağı beklentileri ile ralli yapması ile Mart ayında üst üste ikinci aylık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor.

Standard Chartered ve Bank of America’nın tahminleri altında düşüş öngören Goldman Sachs Group Inc., Deutsche Bank AG ve UBS Group AG’nin beklentileri ile çelişiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)