BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde ekonomik aktivite büyüyor----

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite büyüyor

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite büyüyor
23 Kasım 2015 - 13:02 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi’nde deflasyonist baskıyı işaret eden yeni bir rapora göre, ekonomik aktivite 4.5 yılın zirvesine tırmandı

 
Londra’da Markit Economics Pazartesi günü, servis ve imalat bileşik endeksinin Ekim ayındaki 53.9 seviyesinden Kasım’da 54.4 seviyesine yükseldiğini aktardı. Gösterge, Kasım ayında Mayıs 2011’den beri görülen en yüksek seviyesine ulaşırken, her iki sektörde bireysel olarak yükseliş kaydederek, değişiklik olmayacağı yönündeki analist beklentilerinden ayrıştı. Göstergede, 50 seviyesinin üzeri genişlemeye işaret ediyor.

Anket, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin enflasyonu canlandırmak için daha fazla teşviğe ihtiyaç duyulabileceğini belirttiği Euro Bölgesi’nde, büyümenin devam ettiğini işaret ediyor. Son raporun dokuzuncu ayda ürün fiyatlarının düşmesini işaret etmesiyle beraber, göstergesinin çok fazla rahatlatıcı etkisi olmadı.

Markit baş ekonomisti Chris Williamson, “Merkez bankasının, toparlanmanın bu aşamasındaki iyileşmenin gücüyle ilgili olarak hayal kırıklığı devam ediyor. Biraz iyi gelen Kasım PMI verisinin, politika yapıcıların daha fazlasının yapılması konusundaki fikrini değiştirmesi yönünde, şüphesiz çok az bir etkisi olacaktır” dedi.  

Markit, raporun Euro Bölgesi’nde “devam eden deflasyonist” baskıyı işaret ettiğini belirtti. Ortalama girdi fiyatları, düşen küresel emtia fiyatlarına bağlı olarak, az yükseldi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)