BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEfsane yatırımcıdan çok ilginç yorum----

Efsane yatırımcıdan çok ilginç yorum

Efsane yatırımcıdan çok ilginç yorum
03 Ağustos 2015 - 09:05 www.finansgundem.com

En yaşlı piyasa yorumcusu John Bogle, 32 trilyon dolarlık hissenin el değiştirdiğini ancak değişim olmadığını söyledi

Piyasaların en yaşlı ve etkili yorumlarından, finans devi Vanguard Group'un kurucusu John Bogle, yılda 32 trilyon dolar değerinde hissenin el değiştirdiğini ancak bunun şu ana kadar yatırımcılar için herhangi bir olumlu etkisinin görülmediğini söyledi.

MarketWatch sitesinde yer alan haberde, Bogle'ye göre, Wall Street'in asıl varoluş amacı olan kurumsal finans küresel borsacılıkta oldukça küçük bir paya sahip.

Bogle, ABD'nin büyük yatırım bankalarının haftada yedi günden az çalışıp, geri kalan zamanda yatabileceğini, bunun ABD ekonomisi üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını belirtti.

Bogle, "Bir finansçının işi, şirketlere sermaye sağlamaktır. Biz bunu yılda 250 milyar dolar olarak halka arzlardan ve ikincil hisse satışlarından sağlıyoruz" demişti.

Bogle, "Buna ek olarak ne mi yapıyoruz? Yatırımcıları her yıl 32 trilyon dolarlık işleme sevk ediyporuz. Bu durumu matematiksel bir işlemde özetlersek, aslında işimizin yüzde 99'u bir insanı başka bir insana pazarlamak. Bu da kaynak kaybından başka bir şey değil" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)