BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'nin sözleri itibar görmüyor----

Draghi'nin sözleri itibar görmüyor

Draghi'nin sözleri itibar görmüyor
15 Nisan 2014 - 11:49 www.finansgundem.com

Döviz traderları Draghi'nin euro uyarılarının "lafta kaldığını" düşünüyor

Döviz traderları, konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı dahi olsa, "lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini" düşünüyor. 

Mario Draghi'nin bu haftasonu AMB'nin eurodaki güçlenmeye karşı para politikasını gevşetebileceğini söylemesi, haftalardır ortaya koyduğu duruşunu güçlendirdi. Ancak euro, Draghi'nin sıkça tekrarladığı yorumlarının etkisini üzerinden arttı ve Mart'tın başından bu yana yükseldi. Opsiyon traderları ise Kasım 2009'dan bu yana euroda neredeyse en az zayıflama beklentisine sahip.

Euro Bölgesi'nde enflasyonu AMB'nin yüzde 2 hedefinin çeyrek düzeyine yavaşlatan ve Japonya'nın 1990'lı yıllarını esir alan zayıf büyüme tehdidi arz eden eurodaki kazançları azaltması Draghi için zorluk çıkarıyor. Traderlar, merkez bankasının  sözlerini, euroda 20 aydır devam eden ralliyi sonlandırmaya yeterli olacak kadar tedbirle destekleyip desteklemeyeceğini anlamaya çalışıyor. 

AMB'nin muhtemelen bu tür yorumlara devam edeceği tahmininde bulunarak, "söylemenin kolay" yorumunda bulunan Londra'daki Bank of America Corp.'un G-10 döviz strateji müdürü Athanasios Vamvakidis, "Euronun ciddi oranda zayıflaması için piyasanın hareket görmesi gerekir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)