BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi varlık alımlarının tarihini açıkladı----

Draghi varlık alımlarının tarihini açıkladı

Draghi varlık alımlarının tarihini açıkladı
02 Ekim 2014 - 15:59 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, teminatlı tahvil ve varlığa dayalı menkul kıymet alım tarihlerini açıkladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi açıklama yapıyor. Draghi, varlığa dayalı menkul kıymet programının detaylarını belirlediklerini söyledi.

Draghi, varlık teminatlı menkul kıymetleri Ekim ortasından itibaren almaya başlayabileceklerini belirtti. Draghi, "Programlar en az iki yıl sürecek" dedi. Draghi, varlığa dayalı ve varlık teminatlı menkul kıymet programının potansiyel çerçevesinin 1 trilyon Euro'ya ulaşabileceğine işaret etti. "Enflasyon görünümü genel olarak zayıf, varlık alımları para politikasının duruşunu gevşetecek" diyen Draghi, AMB yönetim kurulunun ihtiyaç olması halinde geleneksel olmayan ek önlemlerin alınması konusunda fikir birliğinde olduğunu ifade etti.

ENFLASYON 2015 VE 2016'DA KADEMELİ OLARAK YÜKSELECEK

Draghi, negatif kredi büyümesi ve işsizliğin ekonomide toparlanmayı yavaşlatabileceğini belirterek enflasyonun önümüzdeki aylarda düşük seviyelerde kaldıktan sonra 2015 ve 2016'da kademeli olarak artmasını beklediklerini söyledi. AMB Başkanı, Zayıf büyüme dinamikleri ile döviz kurundaki gelişmelerin büyüme görünümüne etkilerine odaklanacaklarına işaret etti. Soruları yanıtlayan Draghi, VDMK alım planı için meblağ belirtmenin zor olduğunu söyledi. Draghi, "AMB bilançosu varlık alımlarıyla 2012 seviyesine dönecek. Varlığa dayalı menkul kıymet alımlarında temkinli ama olabildiğince kapsayıcı olmak istiyoruz. Kredi notu BBB-'nin altında olan ülkeleri de dahil etme kararı aldık" dedi ve anlaşılması ve yorumlanması kolay kredilerin VDMK alımında olacağı bilgisini verdi. Döviz konusunda ise Draghi, döviz kurunun politika hedefi olmadığının altını çizdi ve "Yine de kur fiyat istikrarı ve büyüme için önemli" dedi.

ENFLASYONUN UZUN SÜRE DÜŞÜK KALMASI ZARARLI

Draghi, "Enflasyon beklentileri geriledi, beklentilere yönelik riskler arttı, enflasyonun uzun süre çok düşük kalması ekonomi için zararlı" dedi. "AB Bütçe kurallarına uyum şoklara dayanıklılık için önemli" diyen AMB Başkanı, devlet tahvili alımları konusundaki soruya ise "Gerektiğinde daha fazla geleneksel olmayan önlem kullanmaya hazırız" diyerek yanıt verdi. Draghi, son zamanlarda petrol fiyatlarında düşüş yaşandığına işaret ederek bunun reel geliri desteklemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"İş piyasasında yavaşlama görüyoruz. Bu da takip etmemiz gereken ciddi bir durum. Ekonomi hala temelde zayıf. Eşit değil ve kırılgan. Bunlar hala devam etmekte. Orta vadede enflasyonun da hedeflediğimiz seviyelere gelmesini bekliyoruz" Draghi, Yunanistan'ın VDMK alımına girmesi için bir AB programına dahil olması gerektiğini söyledi.

AMB Başkanı Draghi, faizleri daha fazla indiremeyeceklerine dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)