BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi tam entegre bankacılığa vurgu yaptı!----

Draghi tam entegre bankacılığa vurgu yaptı!

Draghi tam entegre bankacılığa vurgu yaptı!
11 Kasım 2015 - 15:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde tam entegre bankacılığın önemli olduğunu belirtti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, İngiltere Merkez Bankası tarafından düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, yaşanan global finansal krizden sınır ötesi piyasa yönetimi konusunda alınması gereken derslere işaret etti. Drahgi, Euro Bölgesi'nde ortak mevduat sigorta uygulamasına geçilmesi çağrısında bulundu.
 
Konuşmasında ortak piyasa içinde yer alan ülkelerin, bankacılık ve sermaye piyasaları alanında da tam bir entegrasyon içinde olmaları gerektiğine işaret eden Draghi, "Ortak piyasanın bir parzası olan ve aynı zamanda Euro Bölgesi'nde olduğu gibi ortak bir para birimini paylaşan ülkelerde piyasanın korunması için tam entegre bankacılık ve sermaye piyasalarına, yüksek derecede kurumsal entegrayona sahipolunmasının büyük önemi olduğu açık" diye konuştu.
 
Draghi, geri dönülmez bir birlik içinde giren ülkelerin, ekonomik ve parasal birliği de tüm yönleriyle tamamlamaların çök önemi olduğunu vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)