BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki yükseliş büyük tehdit----

Dolardaki yükseliş büyük tehdit

Dolardaki yükseliş büyük tehdit
27 Nisan 2015 - 09:11 www.finansgundem.com

Moody's, ABD Doları'nın değer kazanmasının ekonomik görünümü tehdit ettiğini belirtti

Moody's Investors Service, ABD ekonomisinde büyümenin yavaşlamasının geçici olduğunu, ancak güçlenen ABD Doları'nın ülke ekonomisinde büyümeyi yavaşlatan ön büyük faktör haline gelebileceğini bildirdi.

ABD Makro Görünüm başlığı ile bir rapor yayınlayan Moody's, ABD ekonomisinde reel büyümenin ilk çeyrekte, petrol fiyatlarında düşüş, kötü hava şartları ve liman grevlerinin etkisi ile yüzde 1,5'e gerileyeceğini öngördü.

Bununla birlikte bu olumsuzlukların hafiflemeye başladığını da ifade eden Moody's, ekonominin yılın tamamında yüzde 3 büyüyeceği tahminini tekrarladı.

Moody's yılın ikinci yarısında düşük petrol fiyatlarının tüketicilerin akaryakıt harcamalarındaki azalmayı başka alanlara yönlendirmeleri ile ekonominin raha hızlı büyüyeceğini öngördü.

DOLARIN DEĞER KAZANMASI TEHDİT!

Ancak, ABD Doları'nın değer kazanmasının bir tehdit olduğunu belirten Moody's, ABD Doları'nnıon geçen yıldan bu yana yüzde 15 değer kazandığına, bu değer artışının euro ve yen karşısında yüzde 20'ye ulaştığına işaret etti.

Moody's Alaytics Baş Ekonomisti Mark Zandi, "ABD Doları, Brezilye Reali'nden Türk Lirası'na kadar diğer para birimleri karşısısında da oldukça dramatik şekilde değer kazanıyor" diye konuştu.

Zandi ayrıca, şu anda bir kur savaşı olmadığını ancak riskin artmakta olduğunu da vurguladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)