BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki yükseliş baskısı sürüyor----

Dolardaki yükseliş baskısı sürüyor

Dolardaki yükseliş baskısı sürüyor
27 Mayıs 2015 - 09:15 www.finansgundem.com

Seçim beklentileri ve dolardaki değer kazancı ile kurdaki yukarı baskı sürüyor

Genel seçim sonuçlarına ilişkin beklentiler para ve sermaye piyasalarındaki fiyatlamaları aşağı ve yukarı yönlü sert etkilemeye devam ederken, seçimin ardından tek parti iktidarının sürmeyebileceği endişesi ve küresel piyasalarda doların değer kazancı ile birlikte kurdaki yukarı baskı sürüyor.

Dolar bankalararası piyasada 2,64'e yakın işlem görüyor. Dolar dün 2,64'ün üzerine çıkmıştı. Bugün küresel piyasalar ve seçim anketleri yakından izlenmeye devam edilirken iç piyasada ise Mayıs ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ve TCMB'nin geçen hafta kısa vadeli faizleri sabit tuttuğu toplantıya ilişkin özetler yakından izlenecek.

Küresel piyasalarda ise dolar, Fed'in yılın ileri dönemlerinde faiz oranlarını artırmaya doğru ilerlediği tahminlerinin gittikçe güçlenmesi ve mali problemlerin Yunanistan'dan sonra İspanya'yı da etkileyebileceği endişeleriyle değer kazanıyor.

Dolar, Euro karşısında da değer kazanırken, Euro Bölgesi para birimi 28 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 1,0864 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bütün bu gelişmeler dolar endeksinin dün yüzde 1.3'lük hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek neredeyse son iki yılın en büyük bir günlük yükselişini kaydetmesine yardımcı oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)