Ana SayfaPara PiyasaDolardaki düşüş kalıcı mı?---

Dolardaki düşüş kalıcı mı?

1 / 6
Dolardaki düşüş kalıcı mı?
07 Eylül 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

Para piyasalarında veri akışına bağlı hareketli dönem devam ediyor. Avrupa ve ABD’deki gelişmeler, hem ekonomi aktörlerinin söylemleri ile hem de açıklanan reel verilerle birlikte yakından izleniyor. Son açıklamalar ve veriler gelişmekte olan ülke varlıklarına ilginin süreceğini gösteriyor. Ancak bunun FED toplantısına ilişkin riskleri ortadan kaldırmadığı da bir gerçeklik. Haftanın son işlem gününde ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi, ağustosta beklentinin altında artarken, iş gücü piyasasında son dönemdeki ivmenin duraksadığını gösterdi. Tarım dışı istihdam 142 bin arttı.

Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, beklentilerin altında kalan ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi parasal sıkılaşma baskıları açısından rahatlatıcı. Verilere göre, ABD’de işsizlik oranı ise yüzde 6.1’e gerileyerek beklentilerle aynı seviyede gerçekleşti. Açıklamaların ardından ABD’de 10 yıl vadeli tahvil faizi yüzde 2.4658’den yüzde 2.3873’e geriledi. dolar/TL ise 2.1670’ten 2.1536’ya düştü.
 

Gelişmekte olan ülkeler lehine gelen veriler bir süre daha bu ülkelerin varlıklarına ilgiyi canlı tutacak. Sonbaharda gerek FED gerekse kredi kuruluşlarının değerlendirmeleri Türkiye gündeminde olurken, komşu ülkelerdeki tansiyonun artması kritik seviyelere gelen fiyatlar üzerinde etkili olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster