BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki dalgalanma ne kadar sürer?----

Dolardaki dalgalanma ne kadar sürer?

Dolardaki dalgalanma ne kadar sürer?
27 Şubat 2015 - 06:32 www.finansgundem.com

Eski bankacı Ziya Akkurt, dolardaki yükselişle ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Medya Gündem Dijital Yayıncılık Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Ziya Akkurt, katıldığı canlı yayında Merkez Bankası tartışmalarını değerlendirdi.

Akkurt şunları söyledi:

"Başçı'nın sağlık kontrolüne gitmesi bile infial yaratacak duruma geldi. Kamuoyunun sakin ve soğukkanlı durması gerekiyor. Eğer faiz indiriminin yansımasını istiyorsak bankaların üstlerindeki maliyetlerin kaldırılması lazım. Munzam karşılıklarına faiz ödenmiyor bu çok büyük bir yük. Doların yükselmesi sadece Faiz konusundan değil. Faiz düşük diye yatırımlar patlamaz. Öyle olsaydı Avrupa'da, ABD'de yatırımların patlaması lazımdı. Sadece faiz odak noktamız olmamalı. Yüksek kur enflasyonu azdıracaktır. Faizlerin bu kadar aşağı inmemesinin nedeni enflasyon korkusu. Hammaddeyi dışarıdan alıyoruz. Türkiye ithalata dayalı bir ekonomi. Bence yüksek kur-düşük faiz politikası izlendiğini düşünmüyorum. Çok yanlış olur. Kur yükselince ihracatçı daha çok ihracat yapacak deniyor. İhracat artacak diye beklemek bence yanlış. MB'nin korkuları var. Eylül'den itibaren enflasyon tekrar yükselmişti. Petrolün düşmesiyle rahat nefes aldık. Biz Kasım-Aralık'ta faiz artırmak zorunda kalacaktık. Biz indiriyorsak MB elinden geleni yapıyor. MB'yi bu kadar incitmemek gerekiyor." Doların yükselişiyle ilgili konuşan Akkurt, "Dolarda yeni rekorlar görülebilir. Nisan'dan itibaren dövizdeki dalgalanmanın yavaşlayacağını düşünüyorum. Türkiye'nin bütün döviz problemleri yılın ilk üç ayında olmuştur. Çünkü kredi-ana para ödemeleri hep ilk üç aylık dönemde olur. Belki biraz daha yükselebilir ama Nisan'dan sonra durulacağını tekrar aşağı geleceğini düşünüyorum" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)