BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda Rusya baskısı!----

Dolarda Rusya baskısı!

Dolarda Rusya baskısı!
30 Kasım 2015 - 09:37 www.finansgundem.com

Rusya ile yaşanan gerginliğin kurda yarattığı satış baskısı devam ediyor

Rusya endişeleri ile geçen hafta sert değer kayıplarının yaşandığı piyasada bu hafta Rusya ile gerginliğin daha da artıp artmayacağı izlenecek.
 
Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah 2,93 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Bugün Paris'te düzenlenecek olan iklim zirvesinde iki ülke arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği piyasada yakından takip edilecek.
 
Moody's'in Cuma günü açıklanacak Türkiye kredi notu gözden geçirmesi öncesi ise hafta içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) olası bir gevşeme adımı, Uluslararası Para Fonu'nun Çin para birimi yuanı küresel rezerv para birimleri sepetine alıp almayacağı, ABD tarım dışı istihdam verisi analistler tarafından piyasalara yön verebilecek gelişmeler olarak gösteriliyor.
 
Yatırımcılar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek olan AMB toplantısına yoğunlaşırken, parasal genişleme önlemlerinin artırılmasının beklendiği bu toplantıda 20 bazlık faiz indirimi yapılabileceği de belirtiliyor.
 
İç piyasada ise bugün açıklanacak Ekim ayı dış ticaret verileri, Perşembe günü açıklanacak Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri izlenecek.
 
Bugün ayrıca TCMB Finansal İstikrar Raporu ve Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin borçlanma programı da takip edilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)