BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tarihi zirveye yakın!----

Dolar tarihi zirveye yakın!

Dolar tarihi zirveye yakın!
03 Mart 2015 - 09:24 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 2.52 ile 2.5275 seviyesindeki tarihi zirvesine yakın başladı

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler kur ve faizde satış baskısı yaratmaya devam ederken, dolar/TL güne 2.52 ile 2.5275 seviyesindeki tarihi zirvesine yakın başladı. Bankacılar bugün Şubat ayına ilişkin enflasyon verilerinin ve küresel piyasalarda doların seyrinin yakından izleneceğini söylediler.

Bankacılar Merkez Bankası'nın faiz adımlarını meşrulaştıran tek etken olan enflasyondaki düşüş sürecinin Şubat ayında duracağını ardından düşüşün Mart ve sonraki aylarda devam edeceğini öngörüyorlar. Merkez Bankası da enflasyondaki düşüş için benzer söylemlerini dile getiriyor.

Ancak ekonomistler, petrol fiyatlarında düşüşün durması ve TL'deki değer kaybı ile enflasyondaki düşüşün TCMB'nin öngördüğü hızda olmayabileceğini belirtiyorlar.

Öte yandan piyasalarda dolar/TL'nin yükselişindeki en büyük etkenlerden biri olan doların küresel değer kazancı da yakından izleniyor. Yatırımcıların Fed'in yakın vadede faiz artırma olasılığına göre pozisyon almaya başladığını gösteren dolardaki değer küresel kazancı süreci dolar 11 yılın zirve seviyelerinden hafif oranda geri çekilse de devam ediyor.

Bankacılar piyasalardaki tansiyonun yüksek kalmaya devam edeceğini belirtirken olası bir Erdoğan-Başçı zirvesine yönelik olumsuz senaryonun da fiyatlamalara yansıyabileceğini, hatta belirsizliğin ve piyasadaki satış baskısının seçim sonuçları belli olana kadar devam edebileceğini belirtiler.

Dolar/TL geçen hafta test ettiği 2.5275 seviyesindeki tarihi zirvenin altında güne TSİ 08:50'de 2.5158/2.5200 seviyesinden başlarken aynı saatte  sepet bazında TL 2.6659/2.6705, euro/TL 2.8158/2.8209 seviyesinde işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)