BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Fed beklentileri ile zayıfladı----

Dolar Fed beklentileri ile zayıfladı

Dolar Fed beklentileri ile zayıfladı
06 Ekim 2015 - 21:09 www.finansgundem.com

Dolar, Fed’in faizi artıracağı beklentilerinin zayıflaması ile değer kaybetmeye devam etti

Dolar, traderların Fed'in ABD ekonomisinin bu yıl faiz yapılacak bir faiz artırımı ile başa çıkabileceğine ilişkin güvenini kaybedebileceğine ilişkin işaretler görebilme için bu hafta Fed yetkililerinin yapacağı konuşmaları beklemeleri ile birlikte, Ağustos ayındaki piyasa kargaşasından bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Dolar, aralarında Esther George, John Williams ve James Bullard'ın bulunduğu Fed yetkililerinin yapacağı konuşmalar öncesi, euro, sterlin ve İsviçre frankı karşısında değer kaybetti. Bu yetkililerin konuşmaları, geçen hafta Cuma günü ABD'de işgücü piyasasının ekonomistlerin büyük bölümünün düşündüğünden daha zayıf olduğunu gösteren verilerin ardından yapılacak.

Toronto'da Bank of Nova Scotia şef döviz stratejisti Shaun Osborne, "Fed yetkilileri olumlu kalabilir," dedi ve "Şakınlığa düşeceklerini sanmıyorum" şeklinde görüş bildirdi. Osborne, ayrıca, ekonomik verilerin beklentilerin gerisinde kaldığını, ancak ABD'nin halen diğer ekonomilerden daha iyi performans gösterdiğini ve para politikası ayrışmasının dolardaki kayıpları sınırlı kılacağını sözlerine ekledi. 

ABD doları euro karşısında yüzde 0.7 düşerek, New York saati ile 12:28'de 1.1270 seviyesine geriledi. ABD para birimi yen karşısında yüzde 0.2 gevşeyerek 120.22 ve sterlin karşısında yüzde 0.6 kayıpla 1.5230 seviyelerine geldi. 

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşünü dördüncü güne taşıdı. Bu, finans piyasalarının Çin devalüasyonu sonrası sarsııldığı dönem olan 19-24 Ağusto'tan bu yana en uzun düşüş dönemini işaret ediyor. 

Fed Beklentileri
Fed yetkilileri, geçen ay, denizaşırı piyasalardaki volatiliteyi işaret ederek faizi sıfır seviyesi yakınında tutmaya devam kararı aldıktan sonra, ABD ekonomisinin gücü üzerinde durdular ve 2006'dan bu yana yapılacak ilk Faiz artırımının halen 2015 yılında gerçekleştirilmesini beklediklerini kaydettiler. 

İstihdam verileri bu değerlendirmeler üzerinde şüphe oluşturdu. ABD'de tarım dışı istihdam Eylül ayında 142,000 ile Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin en kötümser tahmininin de altında gerçekleşti. 

Traderlar, ilk Fed faiz artırımı için beklentilerini daha ötelediler. Vadeli kontratlar, Fed'in Ekim ayındaki toplantıd faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 8 olarak işaret ediyor. Bu olasılık bir ay önce yüzde 40'ın üzerindeydi. Bu hesaplamalar efektif fed fonları faizinin (gösterge faiz) faiz artırımının ardından ortalama  yüzde 0.375 seviyesinde seyredeeği avrsayımına dayandırılıyor. Fed fonnları faizi mevcut dönemde sıfır ile yüzde 0.25 aralığında. Aralık toplnarısında fai artırımı olasılığı ise, Eylül başındaki seviyesi olan yüzde 60'tan yüzde 34'e indi.

Döviz strateji küresel başkanı Steven Saywell öncülüğündeki BNP Paribas SA analistler, Salı günkü raporlarında, "Fed konuşmacılarının, bir zayıf verinin düşünceleri üzerindeki etkisini önemsiz gösterme konusunda dikkatli olacaklarından kuşkulanıyoruz," dedi ve Piyasalr Cuma günkü veriler öncesinde bie 4. çeyrekte bir faiz artırımını fiyatlama konusunda isteksizdi ve şimdi bu mesajlara tepki olarak yeniden fiyatlama ihtimalleri düşük" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)