BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar euro karşısında 7 ayın zirvesinde----

Dolar euro karşısında 7 ayın zirvesinde

Dolar euro karşısında 7 ayın zirvesinde
25 Kasım 2015 - 19:53 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in farklı politika görüşleri doların Avrupa'nın ortak para birimi karşısında değer kazanmasına neden oluyor

ABD Merkez Bankası faiz artışına gitmeyi planlarken Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu canlandırmak için ek teşviğe gideceğine dair artan beklentiyle dolar euro karşısında 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

Beklentiden iyi gelen dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları verileriyle ABD para birimi dolar değer kazandı. Güçlü veriler Fed'in Aralık ayındaki toplantıda 2006'dan beri ilk kez faiz artırması için zemin hazırlıyor. 

Yüksek Faiz ABD para birimini, 19 ülkenin ortak para birimi euro'ya karşı daha cazip hale getiriyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi 3 Aralık'taki toplantıda düşük enflasyonla mücadele etmek için gerekenin yapılacağını belirtmişti. 

Dolar New York saatiyle 11:56'da euro karşısında %0.2 yükselişle 1.0617 seviyesine inerek 16 Mart'ta test edilen 1.0458 seviyesine yaklaştı. 

Dolar yen karşısında da %0.2 değer kazandı ve 122.72'den işlem gördü. 

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio Bloomberg International'a enflasyonun çok düşük olduğunu ve AMB'nin fiyat istikrarını sağlamak istediğini belirtti.

Vadeli kontrat verilerine göre, Fed'in Aralık toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 74'e çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)