BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2.41 TL'yi aştı----

Dolar 2.41 TL'yi aştı

Dolar 2.41 TL'yi aştı
29 Ocak 2015 - 09:11 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın haftaya faiz indirimine gideceği beklentisinin artması ve Fed açıklamalarıyla dolar 2,41'i aşarak tarihi zirvede

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisiyle TL baskı altında kalmayı sürdürürken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları ardından dolar/TL tarihi zirvesini kırdı.

Bankalararası piyasada kur Aralık ortasından bu yana ilk kez 2,41'i aştı ve 2, 4150'yi görerek aşarak tarihi zirvede. Dolar 16 Aralık'ta 2,4140'la tüm zamanların en yüksek düzeyine çıkmıştı.

FED DOLARA DESTEK VERİYOR

Fed'in iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklama para politikasında hem sıkılaştırma, hem de gevşeme yanlılarına destek veren ifadeler içeriyor. Sıkılaştırma yanlıları açıklamada ABD ekonomisinin güçlendiğine dair değerlendirmeye odaklanırken, gevşeme yanlıları açıklamada küresel piyasalara yapılan atıfı faiz artırımlarının gecikebileceğine dair bir ipucu olarak değerlendiriyor. Uzmanlar Fed'in şu anki tutumunun, Euro gibi diğer para birimlerinin baskı altında olduğu bu dönemde dolara destek verdiğini belirtiyorlar.

MB'DEN ERKEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Siyasiler yaklaşan genel seçimler öncesi ekonomik aktivitede canlanma için Faiz indirimlerini hızlandırmasını isteyen açıklamalarını sürdürürken TCMB'nin de önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon verisi ardından erken bir faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)