BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2.25’i zorluyor!----

Dolar 2.25’i zorluyor!

Dolar 2.25’i zorluyor!
23 Eylül 2014 - 07:03 www.finansgundem.com

Dallas FED Başkanı Richard Fisher’ın cuma günü ilk faiz artışının baharda olmasını beklediğini açıklaması doları hareketlendirdi

Cuma günü 2.24 TL’yi gören dolar, dün de 2.2480 TL’ye kadar yükseldi. Dolardaki yükseliş faizlere de yansıdı. Cuma günü yüzde 9.19 seviyesinde olan 13 Temmuz 2016 itfalı gösterge tahvilin faizi yüzde 9.24’e yükseldi. BIST endeksi ise yüzde 0.07 düşüşle 76.869 puandan kapandı.

Faizi sabit tutar mı?

Piyasalar, FED’den gelen açıklamaların yanı sıra Merkez Bankası’nın perşembe günkü eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına odaklandı. Merkez Bankası’nın politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Faiz koridorunun üst bandında indirim yapılabileceğini kaydeden analistler de bulunuyor.

Bu arada, dün New York FED Başkanı Dudley, “FED’in yaptığı yönlendirme ilk faiz artırımının zamanlamasına yönelik ‘kurşun geçirmez’ bir taahhüt değil. Faizde sıfır alt eşiği uygun olan kısa sürede bırakılmalı. Faizde yükseliş ekonominin güçlendiğinin daha fazla netleşmesini beklemeli” dedi.

Hazine ihaleleri..

Milliyet'te yer alan habere göre, Hazine’nin dün gerçekleştirdiği sabit kuponlu 5 yıllık tahvilin yeniden ihracında ortalama faiz yüzde 9.33 ile beklentilerin altında, değişken faizli 7 yıllık tahvilin yeniden ihracında ortalama fiyat ise 101.124 TL ile beklentilerin üzerinde oluştu. Hazine ihalelerde ROT dahil piyasadan 2.791 milyon TL, kamulardan 2.302 milyon TL toplamda ise 5.093 milyon TL borçlandı.

Bugün ise iki yıllık gösterge olan 13 Temmuz 2016 itfalı altı ayda bir yüzde 4.10 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili ve 10 yıllık gösterge olan 24 Temmuz 2024 itfalı altı ayda bir yüzde 4.50 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil yeniden ihraç edilecek.

‘Enflasyondaki riskler izlenecek’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının yetkisi dahilinde olan tüm alışıla-gelmedik araçları kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Draghi ayrıca, enflasyonun çok uzun süre çok düşük seviyede kalması halinde alışılagelmedik tedbirlerin de kompozisyonunun değişebileceğini ifade etti.

Draghi, “TLTRO’lara gelen talep ECB’nin beklenti aralığında gerçekleşti. Enflasyon görünümü üzerindeki riskler yakından izlenecek. Para politikasında uzunca bir süre genişlemeci kalmaya devam edeceğiz” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)