BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDevlet tahvili çözüm değil----

Devlet tahvili çözüm değil

Devlet tahvili çözüm değil
25 Kasım 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

AMB Kurulu Üyesi Weidmann, devlet tahvili satın alımlarının hukuki engellerle birlikte geldiğini ve Euro Bölgesi için çözüm olmadığını söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Jens Weidmann, “Devlet tahvili satın alımları hukuki engellerle birlikte geliyor ve Euro Bölgesi için her derde deva bir ilaç değil” dedi.

Weidmann Madrid’de yaptığı açıklamalarda, “Antlaşmalarda yüksek yasal zorluklar arz eden parasal finansmana yönelik bir yasaklama bulunuyor ve haklı olarak. Parasal genişleme ile ilgili tartışma dikkatimizi asıl problemlerimizden alı koyuyor” dedi.

Weidmann’ın yorumları, AMB Başkanı Mario Draghi’nin geçtiğimiz hafta açık bir şekilde devlet tahvili satın alımını muhtemel bir politika aracı olarak örnek göstermesinin ve yetkililerin enflasyon beklentilerini olabildiğince hızlı artırmak için gerekeni yapacaklarını söylemesinin ardından geldi. AMB’nin 24 üyeli Yöneyim Kurulu gelecek hafta Frankfurt’ta toplanacak ve 4 Aralık’ta para politikası kararı açıklanacak.

Weidmann, “Bir tane gümüş kurşun olduğu, bunun da devlet tahvili satın alımı olduğu yönünde bir anlayış var ve bir kere benimsediğimizde bunun Avrupa’yı düşük büyüme oranlarından ve bizi diğer bütün sorunlarımızdan kurtaracağı algısı var” dedi.

Draghi, politika yapıcıların Euro Bölgesi’ni deflasyon tehdidinden korumak için ek teşvik önlemlerinin alınması konusunda fikir birliği sağladığını söylese de politika yapıcılardan son dönemde gelen yorumlar daha fazla girişimde bulunmak için doğru zamana ilişkin kararda anlaşmazlık olduğuna işaret ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)