BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeflasyon endişeleri artıyor----

Deflasyon endişeleri artıyor

Deflasyon endişeleri artıyor
02 Nisan 2014 - 07:59 www.finansgundem.com

IMF'den sonra AB’den de Euro Bölgesi için deflasyon uyarısı geldi

Euro Bölgesi için deflasyon endişesi son dönemde artış gösterdi. Avrupa Birliğinin ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, uzun vadeli düşük enflasyonun bölgedeki dengesizliklerin düzeltilmesini zorlaştıracağını söyledi. Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı için Atina'da bulunan Rehn, Mart'ta 2009'dan bu yana en düşük düzeye inen enflasyonun para politikası üzerinde de baskı oluşturduğunu kaydetti. Daha önce IMF’ten de benzer bir açıklama gelmişti.

AMB YETKİLİSİ: DEFLASYON RİSKİ GÖRMÜYORUZ

Avrupa Merkez Bankası (AMB) ise son dönemde yaptığı açıklamalarda enflasyon sıkıntısını kabul etse de deflasyon riskine karşı çıkıyor. AMB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Euro Bölgesi'ndeki enflasyon seviyesinin bir kaygı unsuru olduğunu söyledi. Constancio, "Euro Bölgesi'nde uzun süre etkili olması beklenen düşük enflasyon ekonomik toparlanmayı yavaşlatabilir" dedi. Constancio, düşük enflasyonun deflasyona dönüşüp dönüşmeyeceğine yönelik soruyu, "Bölgede gelecekte deflasyon riski görmüyoruz" şeklinde yanıtladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)