BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDavutoğlu Başçı'yı haklı buldu----

Davutoğlu Başçı'yı haklı buldu

Davutoğlu Başçı'yı haklı buldu
28 Ocak 2015 - 13:40 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın erken toplantı yapılabileceğine ilişkin kararın doğru olduğunu belirtti

Başbakan Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dünkü açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve gerektiğinde planlanandan önce toplantıya gidilmesi yönündeki açıklamasının doğru bir açıklama olduğunu söyledi.

Başbakan, “Merkez Bankası kendi değerlendirmelerini yapıp, belli faiz oranları konusunda açıklamalarını yapıyor. Başçı da bu çerçevede açıklama yaptı. Merkez Bankası bağımsız olmakla birlikte hükümete danışmanlık yapmak görevi de vardır. Bu yüzden yılda iki kere toplantı yapılır. Davos’ta da kendisiyle toplantı yaptık. Önemli olan burada dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel en doğru kararları almak. Faiz oranlarındaki düşüş zaten beklenen bir şeydi. Siyasi istikrar da Faiz oranlarını etkileyen bir gelişmedir. Seçimlerden sonra siyasi istikrarın devam etmesi nedeniyle daha önceden de bizim açımızdan faiz indirimi beklentisi vardı. Merkez Bankası’nın enflasyonu kontrol altında tutmak için takip ettiği bir sistem var. Faiz indirimi doğru bir karardır ve başçının açıklamaları da doğru yönde bir açıklamadır” dedi.

Davutoğlu, “Bir ay faiz indirimi için beklemek yerine ekonominin nabzını doğru takip etmek ve daha erken bir toplantı kararı almak doğru bir açıklamadır. Bu konuda kendileriyle konuşuruz, kamuoyunda ekonomik dengede hiçbir sıkıntı olmadığının bilinmesi çok önemli. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarla faiz oranlarının daha da aşağı bir trende girme beklentisi hepimiz için geçerlidir. Merkez bankası kendi politikasını Bu alanda uygulayacaktır” diye devam etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)