BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCoca Cola'dan dev yatırım----

Coca Cola'dan dev yatırım

Coca Cola'dan dev yatırım
20 Ekim 2014 - 07:09 www.finansgundem.com

Pakistan'da yatırım atağına geçen CCI, 300 milyon dolarla 2017'ye kadar 3 fabrika kuracak

Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek (CCI) Pakistan'da yatırım atağına geçti. 2017'ye kadar 3 fabrika kurmayı planlayan şirket, 300 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Pakistan'ın en büyük yatırımcılarından biri olan CCI, Orta Asya ve Ortadoğu'daki yatırımlarıyla Türkiye'nin bölgesel güç olmasına katkı sağlamayı hedefliyor. CCI Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya, Pakistan'da 6 fabrika ve 12 depo ile 5 bin kişiyi doğrudan istihdam ettiklerini söyledi. Yerlikaya, "Yatırımlarımızı hızla büyütüyoruz. Multan, Islamabad ve Karaçi bölgelerinde 300 milyon dolar yatırımla 3 fabrika açacağız. Bunların ikisi genişletme ve yenileme biri de yeni yatırım olacak. Hedefimiz 2017'ye kadar kapasitemizi 1.5 katına çıkarmak" diye konuştu. 5 yılda 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını bunun yarısından fazlasının Türkiye'de olduğunu vurgulayan Yerlikaya, şunları anlattı: "Türkiye'den sonra en büyük operasyonu Pakistan'da gerçekleştiriyoruz. Türkiye, satışlarımızın yüzde 59'unu, Pakistan ise 20'sini oluşturuyor. Bunu Irak, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkmenistan takip ediyor."

TÜRK YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Pakistan'daki en büyük Türk yatırımcılarından biri olduklarını vurgulayan Yerlikaya, ülkeye gelmek isteyenlere knowhow desteği verdiklerini kaydetti. CCI Pakistan Kurumsal İlişkiler Direktörü Zafar Abbas Safri de Türkiye'nin bölgesel güç olmasında Pakistan'ın aktif rol oynayabileceğini belirterek yatırımcılarına çağrıda bulundu. Safri, "Türkiye ile Pakistan arasında öncelikli ticaret anlaşması için çalışmalar yürütülüyor. Temennimiz bir an önce hayata geçmesi yönünde" diye konuştu.

İSRAİL'E KAYNAK AKTARIMI YOK

Gaze saldırıları sonrası sosyal medyada Coca Cola'nın İsrail'i desteklediği yönündeki paylaşımlar üzerine bilgi veren Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İlişkiler Direktörü Sinan Cem Şahin, "Bu yönde yapılan haberler doğru değil. Coca Cola yüzde 100 halka açık, şeffaf bir global şirket. Merak edilen tüm konuların yanıtlanması amacıyla merakettim. coca-colaturkiye.com adresiyle bir platform oluşturduk" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)