BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇipras'tan borçlar için ilk açıklama!----

Çipras'tan borçlar için ilk açıklama!

Çipras'tan borçlar için ilk açıklama!
28 Ocak 2015 - 13:48 www.finansgundem.com

Yunanistan’ın borçlarıyla ilgili ilk açıklama Yeni Başbakan Çipras’tan geldi

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras ilk bakanlar kurulu toplantısında seçmenlerin ulusal egemenliği tekrar sağlamak amacıyla radikal değişiklikler yapması için hükümete görev verdiğini, buna karşılık ülkenin alacaklılarıyla müzakerelerde sorumlu davranacağını söyledi.

Başında bulunduğu radikal sol partinin Pazar günkü genel seçimlerde kazandığı zaferin ardından Yunanistan'a bakışın değişmeye başladığına dikkat çeken Çipras, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu ile çatışmaya girmemeye özen göstereceğini belirtti.

BOYUN EĞME POLİTİKASI BİTECEK

Kabinenin ilk toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada Çipras, "Karşılıklı olarak yıkıcı bir çatışmaya girmeyeceğiz, ancak boyun eğme politikasına da devam etmeyeceğiz" dedi. Çipras, Cuma günü Euro Bölgesi Maliye Bakanları Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem ile "yapıcı" bir görüşme yapmayı hedeflediğini belirtti.

GERÇEKÇİ OLMAYAN BÜTÇE FAZLASI OLUŞTURMAYACAĞIZ

Hükümetin bütçede denge yakalamaya çalışacağını ancak milli gelirin yüzde 175'ini aşan ülke borcunu ödemek için "gerçekçi olmayan bütçe fazlası" oluşturmaya çalışmayacağını ifade eden Çipras, önceliğin patronaj, rüşvet ve işsizlik karşıtı politikalara verileceğini belirtti. Çipras, “Ulusal kurtuluş hükümeti kurduk, amacımız borçların azaltılmasını müzakere etmek” dedi.

360 MİLYAR EURO BORCU VAR

Euro Bölgesi'nin en borçlu ülkesi Yunanistan'da kamu borçlarının gayri safi yurtiçi hasılaya oranı yüzde 176'yı buluyor. 360 milyar Euro'ya yakın borcun yüzde 60'ını Euro Bölgesi hükümetlerinin verdiği krediler oluşturuyor.

MERKEL KUTLADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Başbakan Aleksis Çipras’ı telgrafla kutladığı ve "zor" görevinde güçlü ve başarılı olması için iyi dileklerini ilettiği açıklandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)