BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in imalat PMI verisi düştü----

Çin'in imalat PMI verisi düştü

Çin'in imalat PMI verisi düştü
01 Eylül 2015 - 06:41 www.finansgundem.com

Çin’in resmi imalat sanayi göstergesi 3 yılın en düşük seviyesine daraldı

Çin’in resmi imalat sanayi göstergesi, parasal gevşemenin eski büyüme faktörlerini canlandırmada başarısız olması ile 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. Eski büyüme etmenleri kapasite aşımı ve gerileyen fiyatlardan olumsuz etkileniyor.

Çin’in resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Ağustos ayında 49.7 seviyesinde gerçekleşti ve Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanını karşıladı. PMI, Temmuz ayında 50 seviyesindeydi. 50’nin altındaki sayılar daralmaya işaret ediyor. Geçtiğimiz ay küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin hepsi bu seviyenin altındaydı.

Çin Merkez Bankası (PBOC), geçtiğimiz hafta gösterge faiz oranlarını Kasım ayından bu yana 5. kez düşürme kararı aldı ve 11 Ağustos’ta yuanı devalüe etti, böylece ülkenin ihracat desteklenmek istendi. Üretici fiyatları deflasyonunun derinleşmesi ve ABD pazarı dışında dış talebin durağan seyretmesi ile birlikte imalatçılar parasal gevşemeye sürdürülebilir bir tepki henüz göstermiş değil.

Singapur’daki Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomistlerinden Tommy Xie, “Hem yurtiçi hem de yurtdışı talep zayıf. Piyasa güveni kötü ve Çin ekonomisinin dip seviyeyi gördüğünü söylemek için çok erken” dedi.

Xie, Ağustos ayında hisse senedi piyasasında yaşanan düşüşün ve yuan devalüasyonunun imalatçıların karşı karşıya kaldığı riskleri artırdığını belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi yerel saat ile 10.00’da yüzde 3.3 aşağıda seyretti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)