BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCarrefour'da vale servisi!----

Carrefour'da vale servisi!

Carrefour'da vale servisi!
20 Nisan 2014 - 08:20 www.finansgundem.com

CarrefourSA’nın başına geçen Mehmet Nane çocuklarına yediremedikleri hiçbir şeyi markete sokmadıklarını söyledi

Bir gıda marketi yönetmek için her şeyden önce tüketici gözü ve ruhu gerektiğini söyleyen Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Onlar gibi düşünemiyor, empati yapamıyorsan istediğin sistemi kur, sürdürülebilir başarı sağlayamazsın” dedi.
Milliyet'in haberine göre Nane, “Ben satın alma yöneticilerimize her zaman şöyle diyorum: ‘Güvenip kendi çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyin satın alımını yapmayın.’ Bunun için elbette bir yönetici olarak hangi domatesten salça yapılır, pirincin kaç cinsi vardır gibi marketlerimizde sattığım tüm ürünlerin hikayesini bilmem gerekiyor. Müşteriyi sadece anlamakla da değil, onlara istediğini en güvenilir, en hijyenik en sağlıklı şekilde sunmakla da mükelleffim” diye konuştu.

‘100 market açacağız’

2014 yılının CarrefourSA için bir sıçrama dönemi olacağını belirten Nane, “Bunun ilk işaretlerini açtığımız mini ve süper marketlerle gördük. Görmeye de devam edeceğiz. Hem net satışlarda hem de market açılışlarında ciddi atılımlar göreceğiz. Ve biz buna ‘efsane geri döndü’ diyoruz” dedi.
CarrefourSA’ya uzun dönemde kalıcı üstünlükler sağlayacak şekilde geleceği tasarladıklarını anlatan Nane, şu bilgileri verdi: “Bu yıl 110 milyon TL yatırımla 100 market açacağız. Ve bin kişiye daha istihdam sağlayacağız.”

2016 planı hazır

Bu planlar doğrultusunda, 2016 sonu itibariyle bin markete ulaşmayı ve net satışlarını iki katına çıkararak 5 milyar TL’ye ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Nane, “Bu süreç sonunda CarrefourSA, Sabancı misyonuna uygun olarak; müşteri hizmet kalitesinde, sağladığı güven ve alışveriş deneyimi ile rakipsiz olacak” diye konuştu.

Reçel setleri geliyor

Yeni dönemle birlikte tamamen Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına, beklentilerine ve geleneklerimize göre bir satın alma, satış ve pazarlama stratejisi belirlediklerini anlatan Mehmet Nane, “Örneğin reçel yapma dönemleri için özel reçel setleri sunacağız. Bu setlerde vişne gibi reçellik meyveler, kavanoz, şeker bulunacak. Farklı ürünlerde de buna benzer çalışmalar yapacağız” dedi.

Tarla ekibi kurdu

Müşteriye en taze ürünü sunabilmek için tarladan sofraya uygulamasını başlattıklarını söyleyen Mehmet Nane, “Artık halden değil direkt tarladan, bahçeden satın alma yapıyoruz. Bunun için özel satın alma uzmanlarından, kalite kontrolörlerinden oluşan ‘tarla ekibi’ kurduk” dedi.
Nane, “Bu ekip meyvenin, sebzenin en tazesini iş ortaklığı yaptığımız tarla/bahçe sahiplerinden temin ederek, raflarımıza taşıyor” diye konuştu.

‘Kârlılık, bir neden olamaz’

Mehmet Nane, hem büyüme hem sermaye verimliliği hem de kârlılık olarak üç yıl içinde şirketi Sabancı standartlarında bir performansa çekebileceklerini öngördüklerini söyledi. Nane, “Ancak karlılık bir neden olamaz. Karlılık bir sonuçtur. Salt karlılığı odaklanmak hüsranla sonuçlanır. Önemli olan müşteri memnuniyeti” dedi.

Tekno market ile gıda market farkı

CarrefourSA’nın başına geçmeden önce yıllarca Teknosa’yı yöneten Mehmet Nane, “Teknoloji market ile gıda market yönetmek arasında ne gibi farklılıklar var?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Öncelikle rakamlar farklı. Gıda perakendesinde rakamlar daha büyük. Teknolojide 200, gıdada 1500 tedarikçi var. Yine teknolojide medyayı saymazsak 8 bin çeşit, gıdada ise 50 bin çeşit ürün var. Sadece domatesin sekiz çeşidi var.”

Expres yok mini ve gurme var

Mağaza konseptlerini yenilediklerini söyleyen Mehmet Nane, “Bundan sonra ‘Expres’ konseptimiz olmayacak. Hipermarket, süper market, mini ve gurme konseptleriyle hizmet vereceğiz” dedi.

CarrefourSA’nın en yeni mağaza konseptinin ‘gurme’ olduğunu hatırlatan Nane, şöyle devam etti: “Bu mağazalarımızda kişiye özel alışveriş deneyimini vurgulayacağız. Ücretsiz vale ve ücretsiz evlere servis hizmeti vereceğiz.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)